Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Vad behöver jag förbereda inför flyttstädning?

Vi har i en tidigare delat med oss saker som är viktiga att förbereda inför en flytt. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och tipsa om en handfull saker som är viktiga att förbereda inför flyttstädningen.

5 tips inför flyttstädningen

Nedanför har vi sammanställt fem tips och råd som kommer väl till hand när du är i färd med att genomföra en flyttstädning:

1. Fundera på om du ska göra arbetet på egen hand

En flyttstädning innebär i korta drag att hela den befintliga bostaden ska städas grundligt innan de nya ägarna flyttar in. Det omfattar alltså alla utrymmen och alla ytor. Ett arbete som är både tids- och energikrävande.

Börja därför med att fundera på om du verkligen ska genomföra städningen på egen hand eller överlåta det till en professionell firma?

2. Boka städhjälp i god tid innan

Om du bestämmer dig för det sistnämnda, d.v.s. att överlåta städningen till en städfirma, gäller det att du bokar detta i god tid innan. Annars riskerar du nämligen att stå utan hjälp, då de flesta firmor är uppbokade en lång tid framåt.

3. Tänk på att hela bostaden måste vara tömd

Flyttstädningen är det sista momentet som sker. Det ska genomföras efter att flyttlasset gått. Hela bostaden måste alltså vara tömd innan städningen påbörjas.

4. Plocka bort klistermärken, tavelkrokar och liknande

Det är många som glömmer bort att plocka bort klistermärken från dörrar samt tavelkrokar och spikar från väggen i samband med flyttstädningen. Se därför till att dessa plockas bort, om du har några sådana vill säga.

Du bör även vara medveten om att städfirmor oftast inte tar bort klistermärken, tavelkrokar och spikar. Med andra ord är det alltså någonting du måste göra vare sig du anlitar en firma eller genomför arbetet på egen hand.

5. Förbered vitvarorna

Som en del av flyttstädningen ska vitvarorna och ytorna omkring dessa rengöras. Såväl in-, ut- och baksida ska vara rent. Anlitar du hjälp måste du däremot skjuta fram vitvarorna om du vill att firman ska komma åt och städa bakom dessa.

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Som vi varit inne på tidigare är flyttstädningen ett tids- och energikrävande moment. Om du vill få mer tid över till annat som är viktigare kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.