Rengöra bänkskiva – så gör du

I samband med en flyttstädning ska samtliga utrymmen och ytor rengöras. Något som givetvis inkluderar bänkskivan. Men hur går man egentligen tillväga för att få en ren och fin bänkskiva? Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med detta.

Hur rengör man sin bänkskiva?

Att ha en ren och fin bänkskiva är något som de flesta eftersträvar, vare sig man är i färd med att genomföra en flyttstädning eller inte. Nedanför tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra din bänkskiva:

Så rengör du en bänkskiva i laminat

Laminatytor är förhållandevis tåliga och rengörs fördelaktigen med vatten, handdiskmedel och en trasa. Har det uppstått svårare fläckar kan du använda en mjuk nylonborste på dessa. Tänk på att aldrig använda ett slipande rengöringsmedel eller vassa redskap som stålull på ytan.

Efter att du har rengjort ytan rekommenderar vi dig att torka av den med en torr trasa. På så sätt undviker du att det uppstår vattenfläckar och ränder.

Så rengör du en bänkskiva av sten

Likt laminat är massiva stenslag tämligen tåliga. I och med att ytan är så pass hård är de dessutom väldigt enkla att torka av och rengöra. Vanligtvis räcker det med att använda vatten, såpa och en trasa.

Anledningen till att du bör använda såpa är för att vissa stensorter, däribland marmor, kan vara känsliga mot de kemikalier som finns i handdiskmedel och andra rengöringsmedel. Är du osäker kan du börja med att provanvända diskmedlet på en liten yta.

Även här rekommenderar vi dig att torka av bänkskivan med en torr trasa efteråt.

Så rengör du en bänkskiva av trä

Till skillnad från laminat- och stenskivor kan bänkskivor av trä vara förhållandevis känsliga. Vid daglig rengöring bör du endast använda vatten och såpa. Undvik diskmedel och rengöringsmedel. Framförallt om de innehåller ämnen som ammoniumklorid eller skurpulver!

Tänk på att träskivor kräver regelbundet underhåll och inoljning. Det räcker inte enbart med att rengöra dem kontinuerligt.

Så rengör du en bänkskiva av rostfritt stål

När du ska rengöra bänkskivor av rostfritt stål kan du med fördel använda dig av vatten, flytande diskmedel och en trasa. Torka sedan av ytan med en torr trasa för att undvika vattenfläckar.

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.