Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Hur städar man trappor? Vi ger dig svaret

Har du någonsin stirrat på trapporna i ditt hem eller i ert trapphus och funderat ”hur städar jag dessa på bästa sätt?”. Då behöver du inte fundera länge till. I denna artikel tänkte vi nämligen berätta mer om hur du går tillväga för att göra din trappor skinande rena!

Så städar du trappor – steg-för-steg

Oavsett om du behöver städa trappor i ditt hem eller i ert trapphus är tillvägagångssättet detsamma. Genom att följa nedanstående steg blir städprocessen säkerligen enkel och slutresultatet skinande rent:

1. Börja med en sopning

Såväl damm som grus och annan smuts tenderar nämligen att trivas på trappstegen. Först och främst rekommenderar vi dig därför att gå över trapporna med en golv-/sopborste. På så sätt får du snabbt och enkelt bort den allra grövsta smutsen!

2. Förbered en såpablandning (eller köp ett rengöringsmedel)

När du väl har tagit bort den värsta smutsen från trapporna är det dags att förbereda en såpablandning. Blanda helt enkelt varmt vatten, såpa och eventuellt några droppar skonsamt diskmedel i en praktisk sprayflaska.

Det går också bra att använda sig av ett färdigblandat rengöringsmedel, men då rekommenderar vi dig att köpa ett som är miljövänligt och skonsamt för trappornas material.

3. Skura trapporna

Sist men inte minst är det dags att skura trapporna. Använd din såpablandning (eller ditt köpta rengöringsmedel), en golvmopp och en hink med vatten för att göra trappstegen skinande rena.

Spruta rengöringsmedlet på trappsteget, doppa moppen i det varma vattnet i hinken och repetera tills du rengjort hela trappan. Svårare än så är det inte!

Överlåt flyttstädningen till oss

Går du i flyttankar? I så fall kan du med fördel överlåta flytten och flyttstädningen till oss på Flyttfabriken – vi hjälper dig gärna i den utsträckning du önskar.

Vi arbetar inom hela Stockholm och erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.