Rengöra golvlister – så gör du

av | mar 1, 2021 | Kunskapsbank

Vid en flyttstädning ska hela hemmet rengöras. Något som inkluderar allt ifrån toalettstolar och kylskåp till lister. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra dina golvlister på bästa sätt!

 

Så rengör du dina golvlister

När man ska flytta är man tvungen att genomföra en s.k. flyttstädning innan de nya ägarna flyttar in. Det innebär att hemmets samtliga utrymmen och ytor ska rengöras. Och det grundligt. Något som man gör för att bostaden ska överlämnas i ett gott skick.

Nedanför delar vi med oss av våra bästa tips och råd för att rengöra golvlisterna:

 

1. Tänk på när du rengör dina lister 

Först och främst gäller det att rengöra golvlisterna vid rätt tillfälle. I och med att de tenderar att vara väldigt dammiga vill du inte rengöra dem efter att du rengjort golvet. Då riskerar nämligen allt damm att smutsa ner golvytorna igen. Se därför till att rengöra listerna innan du tar tag i golvet!

 

2. Använd en mikrofibertrasa eller dammsugare

När det väl är dags att ta tag i rengöringen börjar du med att torka av golvlisterna och dörrkarmarna med en mikrofibertrasa, för att därigenom avlägsna den allra ytligaste smutsen. Ett annat alternativ är att använda sig av dammsugaren.

 

3. Torka av dem med en fuktig trasa

Efter att ha avlägsnat det ytligaste dammet bör du även torka av listerna med en fuktig trasa. Gör på följande sätt:

  • Blanda ljummet vatten och såpa i en hink
  • Lägg ner en Wettextrasa i vatten och såpablandningen
  • Vrid ur trasan och torka av samtliga lister

 

4. Torka av med en torr trasa 

Sist men inte minst kan det vara bra att torka av listerna med en torr trasa. På så sätt undviker du att det uppstår några vattenfläckar eller ränder.

Svårare än så är det inte att rengöra golvlisterna!

 

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Att rengöra listerna är, som tidigare nämnts, bara en av de många sysslor som ingår i en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till annat som är viktigare, kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.