Packa TV vid flytt – så gör du

av | nov 9, 2020

Det är en hel del saker som ska packas ner i samband med en flytt. Vi har tidigare berättat hur du går tillväga för att packa böcker, kläder, speglar och andra ömtåliga föremål. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta hur du gör för att bäst packa en TV vid flytt.

 

Så packar du din TV-apparat 

TV-apparater är både stora, dyra och ömtåliga. En dålig mix när man ska packa och transportera dem i samband med en flytt. Med rätt förberedelser är det däremot fullt görbart! 

Nedanför hittar du därför våra bästa tips och råd för att lyckas med just detta:

 

1. Ta ut och packa ner alla kablar

Det allra första du bör göra är att ta ut alla kablar som sitter fast i TV:n. Dessa bör inte sitta kvar i samband med packningen och flytten. Vik istället ihop dem fint och säkerställ att de håller sig på plats med hjälp av buntband.

För att säkerställa att kablarnas kontakter inte skaver mot andra föremål under transport, kan du även binda ett lager med packpapper runt dem.

 

2. Slå in din TV i bubbelplast

När du väl har kopplat ur och packat ner alla kablar, är det dags att slå in din TV-apparat med bubbelplast. Här gäller det att inte vara sparsam. Dra hellre några lager extra än några lager för lite. På så sätt skyddar du din TV på bästa sätt. 

Har du kvar kartongen som TV:n levererades i kan du såklart sätta ner den i denna. Annars fungerar det utmärkt med enbart bubbelplast.

 

3. Märk upp TV-apparaten

Sist men inte minst bör du märka upp din TV med lappar med uppmaningar om att den bör hanteras varsamt. På så sätt blir det enklare för dig eller de som ska sköta flytten att hantera TV:n på adekvat sätt.

 

Överlåt flytten till oss

Att flytta är både tids- och energikrävande. Inte minst när man ska balansera det med vardagslivet och alla andra uppgifter som ska skötas. Vill du få mer tid och energi över till annat som är viktigare, kan du med fördel välja att överlåta din flytt till oss på Flyttfabriken!

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter. 

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka oss en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.