Så gör du för att tvätta ett smutsigt innertak

Få offert

Det är inte enbart golv och väggar som kan bli smutsiga och behöva tvättas. Även innertak kan behöva ses över. Men hur lyckas man egentligen med detta? Här berättar vi mer om hur du gör för att tvätta ett smutsigt innertak.

3 tips för dig som behöver tvätta ett smutsigt tak

Många glömmer bort att smuts och damm även kan samlas på innertaket. Visst är taket inte lika nedsmutsat som andra ytor i hemmet, men det kan ändå behöva rengöras. Inte minst om du är i färd med att genomföra en flyttstädning.

Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att rengöra ett smutsigt innertak:

 

1. Använd en dammvippa eller torrmopp

För det mesta är det damm och annan ytlig smuts som samlas i taket. Denna typ av ansamlingar avlägsnas enklast med hjälp av en dammvippa eller en torrmopp. Det finns exempelvis särskilda moppar som kan fästas på ett förlängningsskaft och som med hjälp av statisk elektricitet fångar upp damm och annan ytlig smuts.

 

2. Torka av med en fuktig trasa eller mopp och ett milt rengöringsmedel

Nästa steg är att torka av taket med en fuktig trasa eller en mopp samt ett milt rengöringsmedel. Här går det exempelvis att använda sig av såpa eller ett rengöringsmedel som är särskilt avsedd att användas på målade ytor inomhus.

 

3. Torka av med en torr trasa eller mopp

För att undvika att det uppstår några vattenfläckar eller ränder, rekommenderar vi dig att torka av taket med en torr trasa eller mopp.

Svårare än så är det inte att tvätta ett smutsigt innertak!

Vill du få ännu fler städtips?

Spana då in följande artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.