Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

5 tips när du ska ta bort fläckar på heltäckningsmatta

Det är aldrig kul när det blir fläckigt på golvet. Extra jobbigt blir det däremot om man har en heltäckningsmatta, då de tenderar att suga åt sig spill samtidigt som de är omöjliga att ta till exempelvis kemtvätten. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att få bort fläckar från en heltäckningsmatta!

Avlägsna fläckar från heltäckningsmattan med dessa tips

Nedanför hittar du våra bästa tips för att bli kvitt smuts och fläckar som fastnat på mattan:

1. Torka upp spill direkt

Ett av de enklaste och bästa sätten att slippa ingrodd smuts och fläckar på heltäckningsmattan är att torka upp eventuellt spill direkt. Vare sig du spiller mat, dryck eller något annat bör det tas upp omedelbart.

2. Skrapa bort ingrodda fläckar med en kniv

Om olyckan redan har varit framme och det finns gamla och hårda fläckar på mattan, kan du försöka skrapa bort så mycket som möjligt med en kniv eller liknande.

3. Blötlägg med varmt vatten och såpa

När du har fått bort så mycket som möjligt av fläcken rekommenderar vi dig att fukta den smutsiga ytan med varmt vatten och en gnutta såpa. Har du inte såpa hemma kan du använda något annat milt rengöringsmedel. Det är dock viktigt att du kontrollerar så att det bleker mattan. Är du osäker kan du testa att applicera det på liten yta.

4. Torka och gnugga med en trasa

Efter ett par minuter kan du ta fram en lätt fuktig trasa och gnugga på fläcken. Ta sedan en torr trasa eller hushållspapper för att fånga upp överflödig vätska.

5. Använd ett lösningsmedel vid behov

Skulle det vara så att fläcken fortfarande är kvar kan du ta hjälp av ett adekvat lösningsmedel. Svårare än så är det inte att rengöra sin heltäckningsmatta!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.