5 tips när du ska ta bort fläckar på en granitskiva

Få offert

Granit ett populärt material som bland annat är vanligt förekommande i bänkskivor. Likt andra material kan däremot granitskivor bli smutsiga och fläckiga om de inte tas om hand om. Här tänkte vi därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att ta bort fläckar från en granitskiva!

Så avlägsnar du fläckar från en granitskiva

Nedanför har vi samlat en handfull tips och råd som hjälper dig att underhålla och ta bort fläckar från en granitskiva:

1. Torka upp mat- och dryckesrester direkt

En av de bästa sakerna du kan göra för att motverka ingrodda fläckar är att torka upp spill direkt. Vare sig det handlar om mat eller dryck bör det tas bort omedelbart.

Skulle du spilla varmt matfett på skivan är det än viktigare att du torkar upp det. Avlägsnas det inte direkt finns det en chans att fettet sugs in i stenen och blir svår – i värsta fall omöjlig – att få bort.

2. Använd vatten och såpa

Eftersom granit är ett naturligt material är det känsligt mot starka kemikalier. När du ska rengöra bänkskivan rekommenderar vi dig därför att enbart använda vatten och såpa. Blanda dessa i en sprayflaska och applicera sedan på fläcken eller den smutsiga ytan. Låt verka i ett par minuter innan du går över ytan med en fuktig trasa.

3. Använd ett rengöringsmedel avsett för granit

Skulle det vara så att fläcken fortfarande finns kvar, kan du testa att använda ett rengöringsmedel som är särskilt avsett för granit. Som tidigare nämnts är materialet känsligt mot starka kemikalier, så det gäller att du försäkrar dig om att du köper ett medel som kan användas på granit.

4. Torka av bänkskivan med en torr trasa

När du har rengjort skivan med såpa eller ett adekvat rengöringsmedel, rekommenderar vi dig att även torka av ytan med en torr trasa. På så sätt uppstår det inga vattenfläckar eller ränder.

5. Upprepa processen vid behov

Som tidigare nämnts finns det en chans att fett och annat som lämnats kvar på bänken kan sugas in i stenen och därav vara svåra eller omöjliga att få bort. Har du fortfarande kvar fläckar kan du testa att upprepa ovanstående steg.

Vill du få ännu fler städtips?

Spana då in dessa artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg på Reco.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.