Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Ta bort fläckar från målad vägg – så gör du

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av våra bästa tipsa för att ta bort fläckar från tapeter. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du gör för att avlägsna fläckar från målade väggar.

Fyra tips för att få bort fläckar från målade väggar

Det är lätt hänt att det blir fläckar på väggen. Inte minst i köksutrymmen där det finns risk för att det sprättar fett från stekpannan. Har man små barn hemma tenderar även dessa att kleta på väggarna med smutsiga fingrar.

Oavsett hur fläckarna har uppstått är det däremot viktigt att de avlägsnas. Framförallt om du ska flytta till en ny bostad och är i färd med att lämna över det befintliga boendet till nya ägare.

Nedanför har vi därför samlat fyra tips som hjälper dig att ta bort fläckar från målade väggar:

1. Ta bort fläckar direkt

Först och främst rekommenderar vi dig att försöka ta bort fläckarna så fort de uppstår. På så sätt hinner det inte bli otrevliga fett eller smutsfläckar!

2. Skrapa bort eventuella matrester med en kniv

Ibland händer det att matrester eller andra liknande saker hamnar på väggen och torkar fast. Är så fallet för dig rekommenderar vi att du först försöker avlägsna de största och värsta resterna med en kniv (som inte är för vass) eller liknande.

Skrapa försiktigt för att ta bort de fasttorkade matresterna.

3. Använd vatten, svamp och rengöringsmedel

När du väl har avlägsnat eventuella matrester och har kvar fett- och oljefläckar på väggen, kan du pröva att få bort dessa med ljummet vatten, en tvättsvamp och ett milt rengöringsmedel. Gärna ett som är ekologiskt och har möjlighet att lösa upp fett!

Här är det viktigt att inte använda ett frätande rengöringsmedel eller den hårda sidan av svampen.

4. Använd potatismjöl och vatten

Om du inte får bort fläckarna med vattnet, tvättsvampen och rengöringsmedlet, kan du pröva på ett husmorstips som inkluderar potatismjöl.

Plocka fram potatismjöl ur skafferiet och blanda det med lite vatten till dess att det fått en pastaliknande konsistens. Applicera sedan pastan på fläcken och låt verka i minst 30-60 minuter.

Vad som kommer hända under tiden är att potatismjölet absorberar fettet. Torka sedan bort pastan från väggen och upprepa vid behov.

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad och önskar hjälp med flyttstädningen? Vänd dig då till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.