Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Städa kylskåp – så gör du det skinande rent

Det finns många uppgifter som ingår i en flyttstädning, varav kylskåpsrengöring är en av dem. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för att städa ditt kylskåp och göra det skinande rent!

Så rengör du kylskåpet steg-för-steg

Genom att följande nedanstående steg blir ditt kylskåp garanterat skinande rent:

1. Plocka ut all mat och alla lådor

Det allra första du måste göra är att plocka ut all mat. När detta väl är gjort kan du även passa på att ta ut alla lådor, hyllor och andra lösa komponenter.

2. Fyll diskhon med varmt vatten

Fyll därefter din diskho med hett vatten och lägg i de lådor, hyllor och andra komponenter som får plats hon. Därefter är det dags att gå på dem med lite rengöringsmedel. Här finns det två olika skolor, de som föredrar att använda sig av färdiga medel från butiken och de som föredrar husmorsknep.

Om du tillhör den förstnämnda skaran kan du gå i med rengöringsmedlet i vattnet. Tillhör du däremot dem som föredrar husmorslösningar så kan du hälla ner lite vinäger, bakpulver och diskmedel i vattnet.

3. Skrubba rent lådor och hyllor

Kavla sedan upp ärmarna, plocka fram en diskborste eller trasa och ge dig på lådorna och hyllorna. Skrubba rent och lägg dem sedan åt sidan på en torr trasa.

4. Rengör kylskåpets insida

Medan lådorna och hyllorna torkar så kan du passa på att ge kylskåpets insida lite kärlek. Använd en fuktig trasa med rengöringsmedel för att torka av hela innandömet. Det ska vara skinande rent!

5. Torka av lådorna och hyllorna

Under tiden som du har rengjort kylskåpets insida så har troligtvis lådorna och hyllorna torkat. Det kan däremot vara bra att torka av dem en extra gång med en torr trasa, innan du sätter in dem i kylskåpet igen.

Extra tips – ställ in en skål med vinäger

Finns det fortfarande en konstig doft i kylskåpet? Då kan du ställa in en skål eller ett glas med vinäger. Låt stå i minst en timme och all dålig doft bör nu vara eliminerad.

Överlåt flyttstädningen till Flyttfabriken

Att rengöra kylskåpet är, som tidigare nämnts, bara en av de många sysslor som ingår i en flyttstädning. Hela bostaden ska rengöras grundligt. Om du vill få mer tid över till annat som är viktigare, kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.