Städa garderob – så gör du

I samband med en flytt är det många saker som ska göras. En av de allra viktigaste uppgifterna är den s.k. flyttstädningen, i vilken det ingår att tömma och städa ur samtliga garderober i bostaden. Låt oss därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med detta!

Tips när du ska städa garderoben

Som nämnts inledningsvis måste samtliga garderober tömmas och städas ur i samband med flyttstädningen. Något som i många fall kan vara lättare sagt än gjort i och med att man samlat på sig en massa kläder som inte längre använts samt pressat in andra föremål som man snabbt velat få undan.

Nedanför har vi därför samlat en handfull tips och råd för att rensa i garderoben samt städa ur den på bästa sätt:

1. Börja med att rensa

De allra flesta tenderar att samla på sig plagg och andra föremål som blir liggandes i garderoben i åratal. Antingen på grund av att man inte nämns slänga dem eller också för att man är lat. En flytt är således det perfekta tillfället att rensa bland gammalt garderobsbråte!

Plocka fram ett par stora sopsäckar och börja gå igenom allt som finns i garderoben. Det som inte längre ska vara kvar sätter du i säckarna, vilka sedan säljes, skänks bort eller slängs på soptippen.

Detta moment kan med fördel genomföras ett par månader innan själva flytten. På så sätt har du gott om tid på dig (men tänk på att inte fylla garderoben med nytt bråte)!

2. Packa ner kläderna

När du väl har gjort dig av med gamla plagg och andra föremål som inte längre används, är det dags att packa ner kläderna. 2–3 veckor innan flytten kan du packa ner de plagg som inte används dagligen, för att sedan packa ner det allra sista dagarna innan flytten.

Vill du få fler praktiska tips rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi delar med oss av fem tips när du ska packa kläder vid en flytt.

3. Använd dammsugaren vid behov

Garderoben är nu tömd och det är hög tid att börja städa ur den. Har du inte städat garderoben på flera år är chansen stor att det finns mycket damm på hyllplan och golvytor. Damm som fördelaktigen kan tas bort med dammsugaren.

4. Torka ur med en trasa

När du väl fått bukt med den allra grövsta smutsen är det dags att torka av samtliga hyllplan, dörrar, handtag och liknande med en fuktig trasa och såpa. På så sätt kan du vara säker på att garderoben blir skinande ren!

5. Glöm inte ut- och ovansida

Glöm inte bort att även torka av garderobens utsida. Framförallt dess ovansida, där mycket damm tenderar att samlas.

Överlåt städningen till oss

Att städa garderoberna är, som tidigare nämnts, bara en av de många sysslor som ingår i en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till annat som är viktigare, kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.