Städa garage vid flytt – så gör du

Vi har tidigare berättat hur man städar trappor samt rengör vitvaror som köksfläkten, ugnen, mikrovågsugnen och kylskåpet. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du städar ett garage i samband med en flytt!

Så flyttstädar du ditt garage

En flyttstädning skiljer sig mycket från den veckovisa städningen som man är van vid. Den kanske största skillnaden är att hemmets alla utrymmen och ytor ska rengöras grundligt, vilket även inkluderar garaget (om du har ett sådant).

Till skillnad från hemmets övriga ytor behöver garaget inte vara skinande rent. Men det bör åtminstone vara städat. Eventuella fönster ska vara putsade, hyllor ska vara avtorkade och golvet avsopat.

Nedanför har vi därför samlat våra bästa tips och råd till dig som ska flyttstäda ett garage:

1. Putsa fönster

Om du har fönster i ditt garage ska dessa putsas. Något som görs på följande sätt:

2. Torka av hyllor och liknande

De allra flesta garage är inredda med hyllor, arbetsbänkar och andra liknande föremål som ska lämnas kvar till de nya ägarna. Det gäller däremot att se till att de är rena och fina!

För att lyckas med detta rekommenderar vi dig att blanda ljummet vatten och såpa i hink. Använda därefter en trasa för att avlägsna smuts och damm från hyllor, arbetsbänk och liknande.

3. Sopa av och dammsug golvet

Något annat som är vanligt förekommande i garage är stora mängder grus och smuts på golvet. För att bli kvitt den mest grövsta smutsen rekommenderar vi dig att först sopa golvet med en borste.

För att säkerställa att golvet är helt fritt från grus och damm kan det även vara en bra idé att plocka fram dammsugaren.

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Att städa garaget är, som tidigare nämnts, bara en av de många sysslor som ingår i en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till annat som är viktigare, kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.