Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Städa balkong vid flytt – så gör du

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då har du en hel del tids- och energikrävande uppgifter framför dig, varav flyttstädningen är en av dem. Något som innefattar en grundlig städning av hemmets alla utrymmen och ytor. Här tänkte vi huvudsakligen fokusera på balkongen!

Tips när du ska städa balkongen

Som nämnts inledningsvis ska alla hemmets utrymmen och ytor städas grundligt i samband med en flyttstädning. Balkongen är inget undantag. Nedanför har vi därför samlat våra bästa tips och råd till dig som ska städa balkongen:

1. Plocka bort möbler, hyllor och liknande

Det är inte ovanligt att balkongen är fylld med diverse möblemang, hyllor och liknande. Börja därför med att plocka bort allt detta. Har du en trätrall eller liknande på golvet kan du även kolla om de nya grannarna vill ha kvar denna.

2. Torka av räcken och väggar

När du väl har fått bort alla möbler är det dags att torka av såväl räcken som väggar. Något som enkelt kan göras med ljummet vatten, såpa och en svamp eller trasa.

3. Rengör golvet

Nästa steg är att ta tag i golvet. Pryds golvet av rå betong eller en matta räcker det oftast med att sopa av det med hjälp av en kvast/borste. Har du däremot en trätrall som ska ligga kvar bör du rengöra denna med ett lämpligt rengöringsmedel, alternativt såpa och ljummet vatten.

4. Putsa eventuella glaspartier

Allt fler balkonger är försedda med fönster eller stora glaspartier (inglasningar). Om så är fallet med din balkong ska även dessa putsas upp. För att lyckas med detta rekommenderar vi dig att följa nedanstående steg:

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Att städa garaget är bara en av de många uppgifter som ingår i flyttstädningen. Om du vill slippa detta och få mer tid över till annat som är viktigare, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.