Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Saker du inte får glömma när du flyttstädar

Få offert

Att flyttstäda är ett omfattande och tidskrävande projekt. För en person som aldrig flyttstädat förut är det svårt att föreställa sig hur mycket jobb det faktiskt handlar om. Det är mycket som ska göras och bostaden måste lämnas i strålande rent skick. Anledningen till att flyttstädningen måste utföras så pass noggrant är för att köparna eller nästa hyresgäster ska få ett rent och fräscht hem att flytta in i. Ingen vill flytta in i en smutsig bostad! Därför är det viktigt att komma ihåg att städa även de mest svåråtkomliga ställena som du kanske aldrig städat förut.

Vad ska städas?

Flyttstädning måste generellt utföras extremt noggrant och varje del av bostaden ska rengöras ordentligt. Precis allt ska rengöras, vilket lätt kan kännas lite omtumlande. Vissa städmoment är ganska självklara, som att rengöra golven, alla köksskåp och all badrumsinredning. Förövrigt är det vissa städmoment som är lätta att missa vid flyttstädning. Bland annat kan det vara klurigt att rengöra bakom vitvarorna i köket.

Rengöra bakom och under vitvaror

Spis, kyl, frys och övriga vitvaror ska dras fram så du kommer åt att rengöra golvet under maskinerna samt väggen bakom. Förutom att detta städmoment kan vara svårt rent fysiskt brukar det samlas otroligt mycket smuts på dessa platser. Trots att spisen är fastkilad i köket är det en liten springa som smuts, vätskor och damm lyckas ta sig ner i. Eftersom de flesta av oss inte brukar rengöra bakom spisen speciellt ofta är det svårt att föreställa sig hur smutsigt det faktiskt kan bli där. Tänk bara på allt fett som används dagligen i köket och hur mycket som skvätter ner. Använd något fettlösande och ta tid på dig för att rengöra dessa platser. Ibland kan smutsen vara envis.

Golvbrunnen

Golvbrunnen i badrummet bör rengöras regelbundet oavsett om du ska flytta eller inte men särskilt viktigt är det vid flyttstädningen. Golvbrunnen samlar på sig smuts, hår och avlagringar från när du duschar. Det är inte speciellt trevligt för de som flyttar in att behöva ta hand om dina hud- och hårrester. Golvbrunnen är lätt att rengöra men kan behöva lite tid om du inte rengjort den regelbundet under tiden du bott i bostaden.

Bakom elementen

Det kanske känns lite överdrivet men eftersom hela bostaden ska rengöras innefattar det även att damma av bakom elementen. Det kan vara lite svårt att komma åt men är ett viktigt moment som vid bristande utförande troligtvis leder till klagomål.

Persienner

Till och med persiennerna ska rengöras från damm vid flyttstädning. Det kan ta tid men är ack så viktigt eftersom de tenderar att samla på sig damm under åren.

Utemiljön

Ett moment som många missar vid flyttstädning är utemiljön. Om du har balkong med markis ska markisen rengöras grundligt. I trädgården ska allt skrot och skräp vara bortrensat. Kraven för städningen i trädgården brukar inte vara höga men det är viktigt att det är rent och snyggt.

Rutor och fönster

Alla fönster ska putsas och bli rena och fina, både på in- och utsidan. Tänk på att det tar tid så gör det gärna i god tid innan flytten.

 

Ta hjälp av Flyttfabriken

Att flyttstäda kan vara tidskrävande. Om du vill få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.