Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Så får du bort ringar på fönsterbrädan

Det finns många ytor som man drar sig från eller glömmer bort att städa, varav fönsterbrädan är en av dem. Något som kan ställa till problem när man ska flyttstäda och upptäcker att blomsterkrukorna och lamporna lämnat fula ringar efter sig. Vi tänkte därför berätta mer om hur du får bort ringarna från fönsterbrädan, samtidigt som vi passar på att dela med oss av några fler städtips!

Därför blir det ringar på fönsterbrädan

Den allra vanligaste orsaken till att fönsterbrädorna får fula ringar är för att det står fuktiga eller blöta krukor på dem. Vatten och annan väta som inte snabbt torkas bort kan nämligen lämna efter sig fula spår. Något som gäller för såväl trä- som stenskivor. Framförallt det sistnämnda.

Det är däremot inte enbart fuktiga blomkrukor som kan lämna fula spår efter sig. Även lampor och andra föremål kan ge märken, om än det inte är lika vanligt.

Arbeta förebyggande mot fula ringar

Det allra bästa du kan göra är att arbeta förebyggande mot ringar och smutsfläckar. Något som du enkelt gör genom att omedelbart torka upp vatten och annan vätska från fönsterbrädan.

Om du har en fönsterbräda av marmor eller någon annan sten kan du även ”behandla” den med transparent skokräm eller bilvax. Ta en ulltrasa eller en ullstrumpa, applicera lite skokräm eller bilvax och gnugga sedan in detta på skivan. På så sätt skapas en vattenavvisande yta som förhindrar uppkomsten av ringar och vattenfläckar!

Så avlägsnar du ringar på fönsterbrädan

Det är alltid lätt att vara efterklok. Är det så att dina fönsterbrädor redan har fått ringar eller vattenfläckar, rekommenderar vi dig att ta till varmt vatten och såpa. Använd en trasa och gnugga ordentligt.

Beroende på hur hårt fläckarna sitter kan du behöva upprepa processen några gånger, men fläckarna och ringarna bör gå bort inom sinom tid.

Tänk på att inte använda något starkt rengöringsmedel med hög syra på sten och marmor. Det kan leda till att de förstörs helt och hållet!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Att rengöra fönsterbrädorna är bara en av de uppgifter som ska göras i samband med en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel välja att överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.