Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra våtrumsmatta – så gör du

Med tiden är det inte ovanligt att våtrumsmattor drar åt sig stora mängder smuts och blir missfärgade. För att hålla sin matta i bra skick gäller det därför att man håller efter den. Här berättar vi därför mer om hur du gör för att rengöra en våtrumsmatta på bästa sätt!

5 tips för att rengöra en våtrumsmatta

Som tidigare nämnts kan våtrums-/plastmattor bli väldigt smutsiga med tiden. I värsta fall kan de även bli missfärgade. Nedanför delar vi därför med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att rengöra din våtrumsmatta:

1. Ta bort vatten, hår och liknande

I duschutrymmen brukar det vanligtvis samlas överflödigt vatten samt hår och tvålrester. Dessa gör att mattan blir smutsig snabbare och bör därför tas bort direkt. Ha som rutin att skrapa ner vattnet i golvbrunnen och plocka upp hår efter varje duschning.

2. Använd varmt vatten, såpa och en skurborste

När det är dags att påbörja grovrengöringen rekommenderar vi dig att använda varmt vatten, såpa och en skurborste. Det varma vattnet och såpan är oftast tillräckliga för att lösa upp smutsen medan borsten ser till att det lossnar. Tänk på att skrubba ordentligt med borsten!

3. Använd mattrengöring vid behov

Skulle det vara så att vattnet och såpan inte fungerar, kan du istället använda dig av ett starkare rengöringsmedel som är särskilt anpassat för att användas på våtrumsmattor. Tänk på att följa anvisningarna på flaskan vid applicering.

4. Skrubba hörn och skarvar med en tandborste

På en del ställen kan det finnas skarvar som har spår av lim eller silikon. Här samlas det vanligtvis stora mängder smuts. Något som kan ställa till med problem eftersom det är utrymmen som är svåra att komma åt. För att lyckas med detta rekommenderar vi dig att använda en tandborste eller en mindre skurborste.

5. Torka av med en torr trasa

Sist men inte minst kan det vara en bra idé att torka av mattan med en blöt trasa. På så sätt blir det inga vattenfläckar eller ränder.

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du rengör din våtrumsmatta!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.