Rengöra tvättmaskin – så gör du

I samband med en flyttstädning finns det många saker som måste göras. Alla hemmets ytor och utrymmen ska trots allt städas, varav tvättmaskinen är en av dem. Låt oss därför berätta mer om hur du bäst går tillväga för att rengöra din tvättmaskin!

Så rengör du tvättmaskinen

Tvättmaskinen behöver även den ses över i samband med flyttstädningen. Genom att följa nedanstående steg kan du säkerställa att maskinen är skinande ren när de nya ägarna flyttar in:

1. Dra fram och rengör runtom

Likt kylen- och frysen samlas mycket damm runtomkring tvättmaskinen. Börja därför med att dra fram den och rengör såväl golvet som maskinen baksida.

2. Kör en tom maskin

När det väl är rent och fint runtom, kan du med fördel köra en tom maskin för att rengöra dess inre. Här kan du antingen använda dig av ett skonsamt tvättmedel eller också göra en egen blandning med fyra matskedar bikarbonat och lika många matskedar vatten som hälls i tvättmedelsfacket.

Starta sedan ett program med hög värme!

3. Torka ur tvättmedelsfacken

Använd en trasa och rengöringsmedel för att torka rent tvättmedelsfacken.

4. Rengör öppningen

Även här kan du använda en trasa och rengöringsmedel för att torka rent runt öppningen.

5. Rengör filtret

Sist men inte är det dags att plocka ur och rengöra filtret, vilket brukar vara fullt av både hårstrån, ludd och trådar från kläderna.

Överlåt flyttstädningen till Flyttfabriken

Att rengöra tvättmaskinen är bara en av de många uppgifterna som ingår i flyttstädningen. Hela hemmet och samtliga ytor ska rengöras grundligt. Något som kan vara både tids- och energikrävande. Vill du slippa tänka på detta och istället få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.