Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra spishäll – så gör du

Det är inte ovanligt att spishällen blir smutsig med tiden. Många upplever dessutom problem med missfärgningar och märken på sin häll. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du rengör din spishäll på bästa sätt!

5 tips när du ska rengöra din spishäll

Som vi har varit inne på inledningsvis är det inte ovanligt att spishällen blir smutsig, missfärgad och flammig med tiden. Att få bukt med dessa problem kan till en början verka svårt. Vet man bara vilka metoder man ska använda brukar det däremot gå alldeles utmärkt!

Nedanför berättar vi mer om hur du rengör din spishäll på bästa sätt:

1. Torka av hällen efter varje användning

Det allra första tipset vi vil ge dig är att torka av spishällen efter varje användning. På så sätt minskar du risken för att smutsen fastnar och leder till otrevliga missfärgningar och brännmärken.

2. Använd en fuktig trasa och såpa

När du ska påbörja grovrengöringen rekommenderar vi dig att först torka av hällen med en fuktig trasa och såpa. På så sätt avlägsnar du den mest ytliga smutsen.

3. Applicera en skurkräm anpassad för ändamålet

För att få bort missfärgningar och mer ingrodd smuts kan det vara en god idé att applicera ett rengöringsmedel som är särskilt anpassad för att användas på en spishäll. Dessa brukar finnas på de flesta dagligvarubutiker. Applicera sedermera medlet enligt anvisningarna på burken.

4. Använd ett husmorsknep istället

Har du inte ett adekvat rengöringsmedel hemma – och har inte möjlighet att köpa ett just nu – kan du istället prova på ett husmorsknep som inkluderar bakpulver.

Se till att hällen är lätt fuktig och strö sedan ett tunt lager bakpulver över hällen. Låt verka i ett par minuter innan du torkar bort pulvret med hjälp av en trasa.

5. Ta bort märken med en glashällsskrapa

Trots att man har använt sig av ett rengöringsmedel som är särskilt anpassat för spishällar, alternativt provat på husmorsknepet, kan det finnas kvar brännmärken. Dessa kan med fördel tas bort med hjälp av en glashällsskrapa. Var däremot väldigt försiktig så att det inte blir några repor på hällen!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.