Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

5 tips när du ska rengöra skafferiet

I samband med en flyttstädning ska samtliga utrymmen och ytor rengöras, inklusive skafferiet. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att städa skafferiet på bästa sätt!

Så städar du skafferiet på bästa sätt

Genom att följa nedanstående tips kan du snabbt och enkelt rengöra ditt skafferi:

1. Börja med att plocka ut alla saker

Först och främst gäller det såklart att tömma skafferiet från grejer. Allt ska plockas ut.

2. Avlägsna ytligt smuts och damm

När skafferiet väl är tomt är det dags att avlägsna den mest ytliga smutsen. Något som enklast görs med en dammvippa eller dammsugare.

3. Torka av med en fuktig trasa

Nästa steg är att torka av skafferiet med en fuktig trasa. Vid behov går det även bra att använda ett milt rengöringsmedel, exempelvis en vatten och såpablandning.

4. Torka av med en torr trasa

Efter att du gått över hyllor och väggar med en fuktig trasa, bör du göra detsamma med en torr trasa. På så sätt undviker du att det uppstår vattenfläckar.

5. Ta bort fettfläckar från dörren

I och med att skafferiet öppnas och stängs frekvent uppstår det vanligtvis fingeravtryck och fettfläckar på dörren. Otrevligheter som givetvis måste avlägsnas. Tips på hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel där vi listar fem tips för att få bort fettfläckar från dörrar.

Vill du få ännu fler städtips?

Då rekommenderar vi dig att spana in följande artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Flyttfabriken

Att ta rengöra skafferiet är bara en av uppgifterna som ska göras i samband med en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.