Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra porslin – så gör du

Du har säkerligen upptäckt att porslinet i toaletten, badkaret, handfatet och andra platser lätt blir missfärgat och smutsigt. I samband med en flyttstädning är det viktigt att du får bort allt detta. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra porslin på bästa sätt!

Så rengör du toaletter, badkar och handfat av porslin

Som nämnts inledningsvis är det lätt hänt att porslinsföremål som toaletter, badkar och handfat blir smutsiga och missfärgade. Nedanför hittar du våra bästa tips för att göra porslinet skinande rent igen:

1. Skölj av med varmt vatten

Det allra första du kan göra är att skölja av ytan med varmt vatten. På så sätt avlägsnar du de mest ytliga smutsbeläggningarna.

2. Använd såpa eller milt diskmedel

Efter att du sköljt av porslinet kan du gå på med såpa eller ett milt miljövänligt diskmedel. Undvik starka kemikalier. Använd en trasa för att applicera såpan eller diskmedlet. Gör cirkelrörelser och gnugga in hela toaletten, badkaret eller handfatet.

3. Skölj av och gnugga med en borste

Nästa steg är att skölja bort såpan eller medlet med hjälp av varmt vatten. Samtidigt som du sköljer av kan du gnugga ytan med en mjuk borste. På så sätt kan du vara säker på att få bort den allra värsta smutsen och beläggningarna.

4. Använd bikarbonat

Har du genomfört ovanstående steg och upplever fortfarande att porslinet inte återfått sin forna glans? Då kan du testa att använda bikarbonat.

Börja med att pudra på ett jämnt lager bikarbonat på ytan. Använd sedan en trasa eller borste och gör samma cirkulerande rörelser som du gjorde med såpan eller diskmedlet.

Skölj därefter bort bikarbonatet med varmt vatten.

5. Upprepa vid behov

Porslinet bör nu vara skinande rent. Upplever du däremot att den fortfarande behöver lite kärlek kan du upprepa ovanstående process efter behov.

Ta hjälp av Flyttfabriken

Att rengöra porslinsytor i toaletten, badkaret och toaletten är bara en av de uppgifter som ska göras i samband med en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel välja att överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.