Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra micro – så gör du

I samband med en flyttstädning är det många ytor och utrymmen som ska rengöras, varav mikrovågsugnen är en av dem. Vi tänkte därför berätta mer om hur du gör för att städa rent din micro på bästa sätt.

Så rengör du din mikrovågsugn

Mikrovågsugnen är vanligtvis en hårt arbetande familjemedlem som dagligen värmer upp diverse mat och dryck. Något som resulterar i matrester och fettfläckar som etsar sig fast inuti micron. Med tiden är detta inte särskilt hygieniskt samtidigt som det också kan resultera i otrevliga dofter.

För att bli kvitt alla matrester, fettfläckar och otrevliga dofter är det därför viktigt att rengöra din mikrovågsugn, oavsett om du är i färd med att flyttstäda eller bara veckostäda. Nedanför hittar du våra bästa tips för att lyckas med detta:

1. Ta ut locket och plattan

Det allra första du bör göra är att plocka ut plastlocket som ställs ovanpå tallriken/maten. Ta även ut den glasplatta som brukar finnas på äldre mikrovågsugnar, d.v.s. den platta som roterar.

2. Fyll diskhon med hett vatten

Därefter kan du fylla diskhon med varmt vatten och rengöringsmedel, alternativt vinäger, bakpulver och diskmedel, för att sedan placera locket och plattan i vattnet.

3. Rengör locket och plattan

Låt locket och plattan ligga i vattnet ett litet tag. Det bör göra att de värsta matresterna och fläckarna börjar lösas upp. Ta sedan fram en diskborste eller trasa och gnugga tills de är skinande rena. Lägg åt sidan på en torr trasa och låt dem torka.

4. Rengör microns insida

Under tid kan du ge dig på mikrovågsugnens insida. Använd ett färdigköpt rengöringsmedel eller blanda vatten, vinäger, bakpulver och diskmedel för att göra ditt egna. Blötlägg en trasa, applicera rengöringsmedlet och torka av insidan tills den är skinande ren.

5. Torka av locket och plattan

Ta en torr trasa och torka av locket och plattan en sista gång. Sätt sedan tillbaka dem i micron.

Extra tips – rengör med citron

Finns det fortfarande en konstig doft i mikrovågsugnen? Skär några citronringar, lägg dem i en skål med vatten och sätt sedan igång micron med full effekt i 3–5 minuter. Nu bör den lukta fräscht!

Överlåt flyttstädningen till Flyttfabriken

Kom ihåg att micron endast är ett av de ställen som måste rengöras i samband med en flyttstädning. Hela bostaden ska genomgå en grundlig rengöring. Om du vill slippa denna tidskrävande uppgift och istället lägga tid på sånt som är viktigare, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande. Gör som tusentals andra – överlåt städningen till oss på Flyttfabriken.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.