Rengöra köksfläkt – så gör du

Vi har tidigare berättat hur du gör för att städa kylskåpet, hur du gör för att rengöra mikrovågsugnen samt hur du går tillväga för att göra rent i ugnen. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta hur du lyckas med ännu en flyttstädningsuppgift – att rengöra köksfläkten.

Så rengör du filtret i köksfläkten

Filtret är vanligtvis den del av fläkten som blir allra smutsigast. Inte minst om du har slarvat rengöringen fram tills nu. Som tur är finns det ett enkelt och effektivt tips som gör att filtret blir som nytt:

1. Tillsätt vatten, ättika, diskmedel och bikarbonat i en kastrull.

2. Sätt plattan på hög värme.

3. Vänta tills att blandningen börjat koka och stäng sedan av plattan.

4. Sätt ner filtret i kastrullen och låt det ligga i 30–60 minuter. Se till att hela filtret är täckt med vatten.

5. Skölj av filtret med ljummet vatten samtidigt som du skrubbar av det med en borste eller svamp.

Lägg därefter filtret på en trasa och låt torka. Under tiden kan du ge dig på köksfläkten kåpa och insida!

Så rengör du köksfläktens kåpa

För att rengöra fläktens utsida, d.v.s. kåpan, rekommenderar vi dig att göra på följande sätt:

1. Börja med att bland varmt vatten och såpa i en sprayflaska.

2. Applicera såpablandningen på hela fläktkåpan och låt verka i ett antal minuter.

3. Ta sedan en fuktig trasa och skrubba rent hela kåpan.

Så rengör du köksfläktens insida

Sist men inte minst är det dags att försöka rengöra fläktens insida. Använd dig av samma såpablandning och metod som när du rengjorde utsidan. Sätt sedan tillbaks filtret och voilá – din köksfläkt är nu skinande ren!

Överlåt flyttstädningen till Flyttfabriken

Att rengöra köksfläkten är bara en av de många uppgifterna som ingår i flyttstädningen. Hela hemmet och samtliga ytor ska rengöras grundligt. Något som kan vara både tids- och energikrävande. Vill du slippa tänka på detta och istället få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.