Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra kakelfogar – så gör du

Ingrodd smuts och mögel trivs oftast bra i kakelfogar. Ett otrevligt problem som de flesta drar sig från att åtgärda. Ska du flyttstäda är du däremot så illa tvungen att ta itu med det. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra dina kakelfogar på bästa sätt!

Smutsiga fogar – ett vanligt problem

Som nämnts inledningsvis trivs smuts och mögel i kakelfogar. Något som du säkerligen är medveten om ifall du själv har kakel eller klinker i ditt badrum.

Att problemet är så pass vanligt är heller inte konstigt med tanke på all smuts, fett, hår, hudavlagringar och tvålrester som samlas i fogarna. All denna smuts i kombination med höga temperaturer och fuktnivåer, skapar goda förutsättningar för mögel att frodas.

Så går du tillväga för att rengöra kakelfogarna

Så, hur går man då tillväga för att ta bort all smuts och allt mögel från sina kakelfogar? Genom att följa nedanstående tips:

1. Blanda vatten,bakpulver och ättika

Ett bra och miljövänligt tips är att blanda lika delar vatten och bakpulver respektive lite ättika för att skapa en pasta. Gnugga sedan in den uppstådda pastan mellan de smutsiga fogarna.

2. Gnugga rent med en borste

Låt pastan verka i några minuter och gnugga sedan ordentligt med någon typ av borste. För att komma åt på bästa sätt kan du med fördel använda dig av en tandborste.

3. Skölj av och upprepa vid behov

När du väl har gnuggat rent fogarna kan du skölja av dem med varmt vatten och upprepa processen vid behov.

4. Köp ett mögelborttagningsmedel

Om smutsen är för ingrodd och mögelbildningen för stor, kan du behöva införskaffa ett starkare mögelborttagningsmedel.

Överlåt flyttstädningen till oss

Att göra rent smutsiga kakelfogar är bara en av de många uppgifterna som ingår i en flyttstädning. Hela hemmet och samtliga ytor ska rengöras grundligt. Något som kan vara både tids- och energikrävande. Vill du slippa tänka på detta och istället få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.