Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra golv – så gör du

Golven är en av de ytor som snabbt blir smutsiga. För att få en ren och fräsch känsla i ditt hem och samtidigt säkerställa att golvet håller sig i bästa tänkbara skick, gäller det således att hålla efter det. Låt oss därför dela med oss av tre tips och råd till dig som rengöra golvet i samband med en flytt- eller veckostädning!

Så rengör du golvet på bästa sätt

Golvet spelar en stor roll i hur din bostad upplevs. Som nämnts inledningsvis är det dessvärre en av de ytor som snabbt blir smutsiga. Det gäller därför att hålla efter det. Något som kan göras på följande sätt:

1. Inhandla rätt produkter

Det finns en rad olika typer av golv. Allt ifrån träparketter till klinker. Beroende på vilken typ av material som finns hemma hos dig, kan de kräva olika typer av rengöringsprodukter. Börja därför med att ta reda på vilka skötselråd som gäller för ditt golv och inhandla därefter adekvata produkter.

Vad som kan vara bra att veta är att många golv är känsliga för starka kemikalier. Att göra en egen blandning av varmt vatten och såpa brukar därför vara ett bra och skonsamt alternativ som passar de allra flesta golvtyper.

2. Börja med att dammsuga eller torrmoppa

När du väl har inhandlat passande rengöringsprodukter är det dags att sätta igång. Först och främst gäller det däremot att du dammsuger eller torrmoppar golvet för att få bort den allra grövsta smutsen.

3. Skura golvet

Efter att ha avlägsnat ytligt smuts och damm är det dags att skura golvet. Här kan du antingen använda dig av ett rengöringsmedel som du inhandlat i affären eller, som tidigare nämnts, göra en egen vatten och såpablandning.

Har du en traditionell skur-/garnmopp kan du fylla upp hinken med varmt vatten och sedan blanda ner några droppar såpa. Om du å andra sidan använder en platt skurmopp kan du blanda vatten och såpa i en praktisk sprayflaska.

Börja därefter att metodiskt skura golvet tills du har gått igenom hela ditt hem.

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Om du ska flytta till en ny bostad måste du genomföra en s.k. flyttstädning. Något som innebär att samtliga utrymmen och ytor i hemmet ska rengöras. Om du vill få mer tid över till annat som är viktigare, kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.