Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra frånluftsventil – så gör du

I samband med en flyttstädning ska hemmets samtliga utrymmen och ytor rengöras grundligt. Något som bl.a. inkluderar frånluftsventilerna. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra dessa ventiler i tre enkla steg!

Så rengör du dina frånluftsdon

Frånluftsventilerna, eller frånluftsdonen som de också kan kallas, hjälper till att föra ut gammal luft från rummet. I samband med att den gamla luften förs bort från rummet fastnar smuts och damm på ventilen, som därför behöver rengöras.

Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att rengöra frånluftsdonen i din bostad:

1. Börja med att plocka ner ventilen

Det allra första du bör göra är att plocka ner ventilen. De flesta ventiler sitter fast med ett par spänstiga fjädrar och avlägsnas således enkelt genom att de dras utåt.

2. Avlägsna den grövsta smutsen

När du väl har plockat ner ventilen är det dags att avlägsna den grövsta smutsen från såväl ventil som ventilationskanal. Något som enklast görs med en dammsugare.

3. Torka av ventilen och ventilationskanalen

I de allra flesta fall finns det även ingrodd smuts på både ventil och kanal. Dessa bör därför torkas av noggrant med en blöt trasa och ett lämpligt rengöringsmedel. Testa att använda en blandning av vatten och såpa eller gå på med ett starkare medel om det behövs.

Svårare än så är det inte att rengöra frånluftsventilerna!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Att rengöra frånluftsdonen är bara en av uppgifterna som ska göras i samband med en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel välja att överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.