Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

5 tips när du ska rengöra fönsterbrädor i sten

Få offert

Likt andra ytor i hemmet blir fönsterbrädorna smutsiga. Beroende på om de är tillverkade av trä eller sten kan de däremot behöva rengöras på olika sätt. Här tänkte vi berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra fönsterbrädor som är tillverkade av det sistnämnda materialet, sten!

Så här rengör du fönsterbrädor av sten

Nedanför hittar du våra bästa städtips för dig som är i färd med att rengöra en fönsterbräda av sten:

1. Avlägsna ytlig smuts och damm

Det allra första du bör göra är att avlägsna ytlig smuts och damm. Något som enklast och bäst görs med en dammvippa eller dammsugare.

2. Torka av med en fuktig trasa

När du har fått bort den ytliga smutsen är det dags att torka av fönsterbrädan med en lätt fuktig trasa.

3. Använd såpa eller lämpligt rengöringsmedel vid behov

Finns det fläckar eller annan svårborttagen smuts på fönsterbrädan kan du med fördel använda såpa eller ett annat adekvat rengöringsmedel. Väljer du det sistnämnda gäller det däremot att du är väldigt försiktig vid valet av produkt!

Eftersom sten är en naturlig produkt kan vissa stensorter vara känsliga mot starka kemikalier. Det gäller därför att använda en mild produkt, alternativt ett rengöringsmedel som är särskilt framtagen för stensorten i fråga. Är du osäker rekommenderar vi dig att prova applicera den på en liten yta.

4. Torka av med en torr trasa

Sist men inte minst bör du även torka av fönsterbrädan med en torr trasa. På så sätt förhindrar du att det uppstår några vattenfläckar eller ränder.

5. Upprepa vid behov

Har du fortfarande kvar smuts eller fläckar? Testa då att upprepa ovanstående steg en gång till.

Vill du få ännu fler städtips?

Spana då in dessa artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg på Reco.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.