Rengöra duschvägg – så gör du

Duschväggar av glas är mycket snygga. De tenderar däremot att bli väldigt smutsiga och fulla med kalkbeläggningar. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra din duschvägg på bästa sätt!

Så gör du rent duschväggen

Under de senaste åren har duschväggar av glas blivit ett naturligt inslag i de svenska hemmen. Och visst är dem väldigt snygga. En nackdel är däremot att de snabbt blir smutsiga och fulla med kalkbeläggningar. Något som förstör hela den initiala looken.

För att bli kvitt detta problem och istället kunna njuta av skinande rent glas, gäller det att du rengör dem. Nedanför berättar vi mer om hur du lyckas med detta på bästa sätt:

1. Torka av efter varje dusch

Ett av de bästa sätten för att hålla dina duschväggar rena och fina, är att torka av dem med en skrapa eller trasa efter varje dusch, eller åtminstone några gånger i veckan. På så sätt förhindrar du att otrevliga kalkbeläggningar hinner få grepp om ytan.

2. Blanda ditt eget rengöringsmedel

Många av de rengöringsprodukter som du köper i affären innehåller många skadliga och onödiga kemikalier. Ett bra tips är därför att blanda ditt eget rengöringsmedel, alternativt att köpa ett som är miljömärkt.

Om du vill göra det förstnämnda så kan du antingen använda dig av ättika eller citronsyra. Blanda något av dessa med vatten och några droppar diskmedel.

3. Applicera blandningen

Applicera därefter blandningen (eller det färdigköpta miljömärkta rengöringsmedlet) med hjälp av en sprayflaska eller en mjuk trasa som du blöter med medlet. Låt sedan verka i 10–20 minuter.

4. Skölj och torka av

Efter att blandningen fått verka är det dags att skölja av väggarna. Gå sedan över den blöta ytan med en gummiskrapa eller mjuk trasa.

5. Upprepa vid behov

I vissa fall kan det vara så att beläggningarna är så pass grova att processen behöver upprepas. Om du inte är nöjd med resultatet så är det bara att börja om från det första steget!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.