Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra duschmunstycke – så gör du

Har du ett duschmunstycke som är smutsigt och igenkalkat? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra ett duschmunstycke på bästa möjliga sätt!

Så här rengör du duschmunstycket i fem enkla steg

Med tiden tenderar duschmunstycken att bli smutsiga och igenkalkade. Något som inte enbart gör att de ser allmänt tråkiga ut, utan även försämrar dess funktion. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att rengöra duschmunstycket:

1. Blanda varmt vatten och ättika i en hink

Det allra första du bör göra är att blanda varmt vatten och ättika i en lämpligt stor hink, alternativt i en plastpåse. Har du inte ättika hem går det även bra att ersätta den med vinäger.

2. Skruva av duschmunstycket från slangen

Nästa steg är att skruva lös munstycket från slangen (om det går). Går det inte att ta loss duschmunstycket får du ta in hinken eller plastpåsen i duschen.

3. Lägg ner munstycket i vatten och ättiksblandningen

Placera därefter duschmunstycket i vatten och ättiksblandningen. Låt den ligga där i minst 20–30 minuter. Det som kommer att hända under tiden är att det varma vattnet och ättikan kommer att lösa upp alla avlagringar som finns på munstycket.

4. Använd en tandborste för att skrapa bort avlagringar och smuts

Skulle det vara så att avlagringarna och smutsen sitter väldigt hårt, kan du med fördel använda dig en tandborste för att skrapa bort dessa.

5. Skölj av, torka och montera munstycket igen

När avlagringar och smuts avlägsnats sköljer du av munstycket med rent varmt vatten. Torka sedan av det med en torr trasa för att förhindra att det blir flammigt, vartefter du monterar det på slangen igen.

Svårare än så är det inte att rengöra ett duschmunstycke!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.