Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra duschblandare – så gör du

Vi har tidigare redogjort för hur du rengör en duschvägg och ett duschmunstycke. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra en duschblandare!

Rengör din duschblandare med dessa tips

Likt andra ytor i hemmet blir duschblandaren smutsig med tiden. Väntar du allt för länge med rengöringen uppstår det dessutom kalkavlagringar som kan vara svåra att ta bort. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att rengöra blandaren på ett snabbt och effektivt sätt:

1. Torka av blandaren med jämna mellanrum

Ju oftare du rengör din blandare, desto mindre smutsig kommer den att bli. Försök därför att torka av den med en fuktig trasa med jämna mellanrum.

2. Blanda vatten, ättika och diskmedel


Det finns ingen anledning att använda starka kemikalier för att göra rent blandaren. Dels eftersom de inte är skonsamma mot miljön men också eftersom de är dyra. Ett billigare och miljövänligare alternativ – som dessutom är minst lika effektivt – är att göra sitt egna rengöringsmedel genom att blanda vatten, ättika och diskmedel i en sprayflaska.

3. Applicera på blandaren och låt verka


Spraya det hemmagjorda rengöringsmedlet på hela blandaren och låt verka i drygt tio minuter.

4. Skölj av med varmt vatten

När du har låtit rengöringsmedlet verka sköljer du enkelt av blandaren med varmt vatten.

5. Torka av med en torr trasa


Sist men inte minst torkar du av blandaren med en torr trasa. På så sätt uppstår det inga vattenfläckar eller ränder.

Svårare än så är det inte att rengöra en blandare!

Vill du få fler städtips?

Spana då in dessa artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flyttstädningen till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.