Rengöra diskmaskin – så gör du

Det passerar nästan dagligen stora mängder matrester, fett och andra otrevligheter genom diskmaskinen. För att förlänga maskinens livslängd och hålla den i bästa tänkbara skick, gäller det att den rengörs med jämna mellanrum. Låt oss därför berätta mer om hur du lyckas med detta!

Därför är det viktigt att rengöra diskmaskinen

När smutsiga tallrikar, bestick och annan disk sköljs av lossnar matrester, fett och andra otrevligheter som passerar diskmaskinen innan det transporteras vidare ut i avloppet. Över tid kan detta leda till:

För att slippa dessa problem gäller det att kontinuerligt rengöra din diskmaskin. Inte minst om du ska byta bostad och är i färd med att genomföra en flyttstädning!

Så slipper du rengöra diskmaskinen lika ofta

Det finns en hel del saker som du kan göra för att slippa rengöra diskmaskinen lika ofta. Framförallt bör du vara noggrann med att slänga matrester i soptunnan och noggrant skölja av allt porslin innan du sätter in det i diskmaskinen.

Något annat som du kan göra är att använda rätt mängd diskmedel samt låta dörren stå på glänt efter avslutat program. På så sätt torkar insidan bättre och snabbare, vilket i sin tur förhindrar att bakterier och mögel bildas.

5 tips för att göra rent diskmaskinen

Så, hur går man då tillväga för att lyckas med rengöringen av diskmaskinen? Nedanför delar vi med oss av våra bästa tips och råd:

1. Plocka ut och rengör lösa delar

Först och främst rekommenderar vi dig att plocka ut och rengöra alla lösa delar i diskmaskinen. Allt ifrån bestickhållare till filter. Placera delarna i diskhon och skrubba dem rent med hjälp av varmt vatten, diskmedel och en borste. Låt de sedan torka ordentligt på en kökshandduk.

2. Ta bort eventuella matrester

Ibland händer det att matrester och andra otrevligheter samlas på diskmaskinens botten. Avlägsna dessa och gå vidare till nästa steg.

3. Rengör svåråtkomliga utrymmen inuti maskinen

Medan du väntar på att de lösa delarna ska torka kan du med fördel ge dig på maskinens insida. Försök att rengöra alla svåråtkomliga utrymmen med hjälp av en disk- eller tandborste.

4. Avlägsna fett, kalk och dålig lukt med ättika

Som ett nästa steg rekommenderar vi dig att hälla 1-2 dl ättika i botten av diskmaskinen för att sedan sätta igång det varmaste programmet på din maskin. Tänk på att även sätta in alla lösa delar igen. På så sätt avlägsnar du enkelt och effektivt fett- och kalklagringar samt dålig lukt.

5. Låt torka

När programmet är klart bör du låta dörren stå på glänt till dess att maskinen torkat.

Voilá – svårare än så är det inte att få en strålande ren diskmaskin!

Överlåt flyttstädningen till oss

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken. Vi erbjuder professionell flyttstädning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi åtar oss uppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.