Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Rengöra diskho – så gör du

Vi har tidigare redogjort för hur du rengör kranar och bänkskivor. Denna gång tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av en handfull tips som hjälper dig att rengöra diskhon!

5 tips för att rengöra din diskho

Likt hemmets övriga ytor blir diskhon smutsig med tiden. För att hålla efter den rekommenderar vi dig därför att följa nedanstående tips och råd:

1. Plocka bort matrester direkt

Ett av de bästa sätten att hålla diskhon ren och fin är att plocka upp eventuella matrester direkt. Låter du matresterna ligga kvar länge i diskhon finns det nämligen en stor risk att de lämnar efter sig fettfläckar och missfärgningar.

2. Torka av diskhon med jämna mellanrum

Att plocka upp matresterna direkt är däremot inte det enda som du bör göra för att hålla diskhon i fint skick. Därutöver bör du även torka av den med en fuktig trasa med jämna mellanrum. Använd dig av ett milt rengöringsmedel som såpa vid behov.

3. Använd bikarbonat och ättika

Trots att man är noga med vardagsrengöringen kan det vara så att diskhon blir smutsig och missfärgad med tiden. Om så är fallet krävs det en grovrengöring. För att lyckas med detta kan du med fördel använda ett husmorsknep som inkluderar bikarbonat och ättika.

Börja med att blöta ner diskhon. Strö därefter ett tunt lager bikarbonat över den fuktiga hon. Låt verka ett par minuter innan du avlägsnar pulvret med varmt vatten och ättika. Skrubba sedan av hon med en skursvamp för att rengöra på djupet och samtidigt få bort överblivet bikarbonat.

4. Upprepa vid behov

Upplever du fortfarande att din diskho känns smutsig? Då rekommenderar vi dig att upprepa ovanstående steg en gång till.

5. Torka av med en torr trasa

Sist men inte minst bör du även torka av hon med en torr trasa. På så sätt uppstår det inga tråkiga vattenfläckar.

Vill du få ännu fler städtips?

Spana då in följande artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Flyttfabriken

Ska du flytta till en ny bostad? Då måste hela ditt nuvarande hem genomgå en s.k. flyttstädning, vilket innebär att samtliga utrymmen och ytor ska rengöras grundligt. Vill du hellre få mer tid över till annat kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfanriken.

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.