Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Så rengör du bakom spisen

Att rengöra spisen kan verka rätt jobbigt. Det är först när vi flyttar på spisen som vi inser hur mycket smuts som samlats där. En del rengör bakom spisen någon gång ibland medan andra väntar med att göra det tills det är dags att flytta eftersom du måste rengöra bakom spisen för att besiktningen ska gå igenom.

Vilken anledning du än har till att du behöver rengöra bakom spisen kan det här inlägget vara av intresse. I följande text får du en kort genomgång på hur du kan gå tillväga för att få rent bakom spisen.

Införskaffa städprodukter

Innan du kan få rent bakom din spis är det bra om du har de städprodukter och redskap som krävs för att du ska kunna göra rent ordentligt. Du behöver till exempel en dammsugare, rengöringsmedel och en disktrasa. Om du är rädd om dina händer kan det också vara bra att använda städhandskar för att minska risken för att händerna reagerar med det medel du använder för att få rent bakom spisen.

Stäng av elen

Så snart som du införskaffat de städprodukter som behövs är du redo att städa. Det första steget för att få rent bakom spisen är ett av de viktigaste. Och det är att stänga av strömmen. Slå av strömmen för det uttag som spisen är kopplad till för att göra städningen säkrare.

Dra fram spisen

Nästa steg är att dra fram spisen så du kan komma åt smutsen. Undvik att dra i ugnsluckans handtag eftersom att det är lätt att den går sönder då. Dra istället i frontstycket på ugnsluckan. Eftersom att du behöver släpa spisen för att dra fram den finns risken att golvet tar stryk. Om du är rädd om golvet kan du använda en matta eller kartonger och placera dem under spisen för att minska risken för slitage.

Dammsug

När du har fått fram spisen tillräckligt så du får plats att städa bakom kommer du upptäcka att det finns massor av damm du behöver ta itu med först. Att använda dammsugaren är ett effektivt sätt att få bort det värsta bakom spisen. Med hjälp av dammsugaren kan du få bort alla ytliga orenheter.

Torka av spisen

Nästa steg är att torka av smutsen bakom spisen. Ett bra sätt att göra det är med hjälp av vatten, rengöringsmedel och en disktrasa. Förutom att du kan använda trasan för att få rent bakom spisen behöver du också få rent väggen bakom.

Ta bort envisa fläckar

Trots att disktrasan får bort mycket smuts och damm kan du ibland behöva använda ett starkare rengöringsmedel för att få bort de mer envisa fläckarna. Till exempel ingrodd smuts. Det finns många bra rengöringsmedel på marknaden. En del medel behöver verka en stund innan du tvättar bort det med en trasa. Olika rengöringsmedel fungerar på olika sätt och därför behöver du läsa på om medlet för att ta reda på hur det används.

Sätt tillbaka spisen

När du är nöjd med städningen drar du tillbaka spisen på plats och slår på elen. Sedan är spisen redo för användning igen.

Ta hjälp av Flyttfabriken

Att rengöra spisen är bara en av uppgifterna som ska göras i samband med en flyttstädning. Om du vill få mer tid över till andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Glöm inte att du har rätt till RUT-avdrag när du nyttjar våra tjänster. Tack vare dagens RUT så är kostnaden nästan obefintlig för ett professionellt utförande.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.