Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

5 tips till dig som ska putsa spegel

Det är många där ute som känner sig frustrerade när de ska rengöra sina speglar. Hur mycket rengöringsmedel man än använder och hur noggrann man än är tenderar de nämligen att bli randiga och flammiga. Låt oss därför dela med oss av fem tips som hjälper dig att göra speglarna skinande rena!

Så putsar du speglarna som proffsen

Om du är trött på randiga och flammiga spegelglas, kan du med fördel följa nedanstående steg:

1. Använd rätt produkter

Först och främst gäller det att använda rätt produkter. Här räcker det vanligtvis med att ta till några praktiska husmorstips och använda sig av sådant som redan finns i skafferiet. Det finns ingen anledning att lägga ner hundratals kronor på dyra kemikalier!

Mer specifikt kan du blanda ljummet vatten och lite ättika i en praktisk sprayflaska. Ättikan hjälper nämligen till att motverka uppkomsten av fula ränder och fläckar.

2. Applicera och torka med en trasa

När vatten och ättiksblandningen väl är färdig kan du applicera den på spegeln. Något som är väldigt enkelt tack vare den praktiska sprayflaskan. Se till att större delar av spegelglaset är täckt med blandningen innan du torkar av den med en fuktig trasa.

3. Använd en fönsterskrapa på stora speglar

Ska du rengöra en väldigt stor spegel kan du använda dig av en fönsterskrapa för att få bort vatten och ättiksblandningen från glaset. Gäller det mindre speglar kan du istället gå vidare till nästa steg.

4. Torka med en torr trasa

Ja, gäller det mindre speglar räcker det nämligen att torka av ytan med en torr trasa. Använd gärna en kökstrasa utan struktur för att minska risken för ränder och fläckar.

5. Upprepa vid behov

Skulle det vara så att spegeln är väldigt smutsig kan du vara tvungen att upprepa ovanstående steg ytterligare en eller två gånger.

Överlåt flyttstädningen till oss

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då måste du genomföra en s.k. flyttstädning, vilket innebär att hemmets samtliga utrymmen och ytor ska rengöras grundligt. Något som givetvis inkluderar speglar som ska lämnas kvar.

Vill du slippa detta moment och få mer tid och energi över till andra viktigare uppgifter? Då kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken. Vi erbjuder professionell städning i hela Stockholm med 100% nöjd-kund-garanti.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.