5 tips för en lyckad flyttstädning av din lägenhet

Innan du flyttar till ditt nya hem behöver den befintliga bostaden genomgå en flyttstädning, vilket innebär att samtliga utrymmen och ytor ska rengöras grundligt. Här delar vi med oss av fem tips och råd som hjälper dig att flyttstäda din lägenhet.

Att tänka på när du ska flyttstäda din lägenhet

Nedanför har vi samlat en handfull tips och råd som hjälper dig att genomföra en lyckad flyttstädning av din lägenhet:

1. Se till att lägenheten är tom

Som nämnts inlednings ska samtliga utrymmen och ytor rengöras i samband med en flyttstädning. Det sker således allra sist i flyttprocessen, när lägenheten är helt tom. Se till att det inte finns kvar några möbler eller andra föremål.

2. Inhandla rätt produkter

Olika ytor kräver olika städprodukter. I och med att alla utrymmen och ytor ska rengöras kommer det behövas en mängd olika redskap och rengöringsmedel. Säkerställ att du har tillgång till adekvata produkter.

3. Sätt upp en tydlig plan

För att underlätta städningen kan det vara fördelaktigt att sätta upp en plan. Vilka utrymmen och ytor ska städas när? Gör gärna en checklista.

Se även till att avsätta tillräckligt med tid för uppdraget. Det tar många timmar att städa en hel lägenhet grundligt. För att lära dig ännu mer om vilka faktorer som påverkar tidsåtgången, rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel ”Hur lång tid tar en flyttstädning?”.

4. Glöm inte några utrymmen eller ytor

Trots att man sätter upp en tydlig plan är det lätt hänt att man glömmer bort någonting. Allt ifrån fönster och badkar till frånluftsventiler ska rengöras. Det är viktigt att ingenting glöms bort!

5. Gör en sista kontroll av checklistan

Om du har gjort en checklista rekommenderar vi dig att gå igenom denna innan du lämnar över nycklarna till den nya ägaren av lägenheten.

Överlåt städningen till oss

Att genomföra en flyttstädning på egen hand är både tids- och energikrävande. Om du vill spara både tid och energi som istället kan läggas på viktigare saker, exempelvis att flytta in i din nya bostad, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.