Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Flyttstäda uterummet

Att städa och göra fint inför nästa person, eller personer som ska bo i fastigheten är ett måste innan flyttlasset går. Om ditt hem är utrustat med ett uterum behöver du göra iordning det. Ofta är uterummet en anledning till att köparen har lockats till köp och därför är det viktigt att det blir rent och snyggt så nästa som flyttar in kan njuta av det minst lika mycket som du har gjort.

Anlita hjälp att städa uterummet

Om du inte har tid att städa uterummet på egen hand kan det vara värt att anlita hjälp. Men något som kan vara bra att veta är detta: att städa uterum, balkong, uthus, garage och liknande rum ingår många gånger inte i det vanliga priset när du anlitar en firma som ska hjälpa dig med att städa inför flytten. En del firmor gör det inte över huvud taget, medan andra gör det mot en extra kostnad. När du får hjälp med att flyttstäda kan du vara säker på att jobbet blir gjort ordentligt. Dessutom sparar det dig både tid och energi som kan vara bra att ha inför resten av flytten.

Så städar du uterummet

Eftersom uterummet ofta blir en plats för förvaring är det många som helst tar tag i att flyttstäda uterummet på egen hand. Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på för att flyttstädningen av uterummet ska bli så bra som möjligt. I följande text får du en kort genomgång på hur du kan gå tillväga när du ska städa ditt uterum och göra iordning det inför flytten.

Utrustning och material

Till att börja med är det bra om du har bra förutsättningar för att städa. Du behöver till exempel sopsäckar så du kan slänga det du inte ska behålla och kartonger att packa ner det som ska med i flytten. Sedan behöver du några bra städprodukter. De flesta har en dammsugare, disktrasa, hink, sop och något att skura golven med hemma. Du behöver också bra rengöringsmedel för att det ska bli så rent som möjligt.

Rensa bort saker

När du har införskaffat de saker du behöver är det första steget att rensa. Annars blir det svårt att städa. Se till att återvinna de saker som är trasiga eller slitna. Du kan också sälja det du inte ska ha med dig när du flyttar. Ett annat alternativ är att ge bort saker till second hand butiker eller fråga dina vänner och familj om de vill ha något.

Packa

När du har fått bort allt som inte ska med i flytten är det dags för packningen. Försök att få ned så mycket det går i flyttlådor och säckar. Större möbler kan vänta tills flyttlasset går.

Städa

Sista steget är att städa. Börja med att använda en dammvippa och torka av alla ytor ordentligt. Sedan kan du dammsuga golven för att få bort det värsta dammet och skräpet. Därefter kan du skura golven för att göra dem extra rena. Många uterum är inglasade och därför ska du se till att få rent dem ordentligt. Det kan du göra genom att putsa fönstren med fönstertvättmedel, vatten, trasa och en fönsterskrapa.

ÖVERLÅT FLYTTEN TILL OSS

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.