5 nackdelar med att flyttstäda själv

Är det dags att flytta till ett nytt hem? Då har du en rad olika uppgifter framför dig, varav flyttstädningen är en av dem. Ett tids- och energikrävande projekt som antingen kan genomföras på egen hand eller också av en städfirma. Vi rekommenderar det sistnämnda alternativet och tänkte därför dela med oss av fem nackdelar med att flyttstäda själv.

Därför bör du inte flyttstäda på egen hand

Nedanför har vi listat fem nackdelar med att genomföra städningen på egen hand:

1. Det tar längre tid än många tror

De allra flesta har en felaktig bild av en flyttstädning. Man tror att det är något som genomförs snabbt och med enkelhet. Riktigt så enkelt är det däremot inte. Samtliga utrymmen och ytor i bostaden ska nämligen rengöras grundligt.

Om du vill få en bättre uppfattning om vilka uppgifter som måste göras, kan du med fördel kika in vår tidigare artikel där vi berättar vad som ingår i en flyttstädning.

Efter att ha läst listan med uppgifter har du troligtvis en bättre bild av arbetets omfattning. Men hur lång tid tar det då att flyttstäda?

Vanligtvis brukar det ta 5–8 timmar, men det kan ta både längre eller kortare tid än så. För att lära dig mer om vilka faktorer som påverkar tidsåtgången rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi försöker reda ut hur lång tid det tar att genomföra en flyttstädning.

2. Det är väldigt energikrävande

Att genomföra en flyttstädning tar inte bara lång tid. Det är även väldigt energikrävande. Som du säkerligen förstår tar det på krafterna att städa en hel dag, parallellt som man har många andra åtaganden som måste genomföras.

3. Det kan bli kostsamt

Något annat som många glömmer bort är att man kan vara tvungen att inhandla en rad olika rengöringsprodukter och redskap. Något som snabbt drar iväg och kostar mer än vad man kan tro.

4. Det tar tid och energi från andra uppgifter

Sammantaget medför allt detta att städningen tar tid och energi från andra viktigare uppgifter. Städningen är nämligen det sista som sker och kan inte göras förens hela bostaden är tom. En tid då de flesta hellre vill fokusera på att flytta in i sitt nya hem.

5. Det finns mycket som kan gå fel

I och med att uppdraget är så pass omfattande är det mycket som kan gå fel. Skulle det vara så att du missar att rengöra någon yta och de nya ägarna inte är nöjda med städningen, kan du också bli tvungen att åtgärda detta. Att återvända till ditt gamla hem och städa pga. slarv är troligtvis det sista du vill göra när du är i färd med att göra dig hemmastadd i din nya bostad!

Överlåt städningen till oss

Som du säkerligen märkt finns det många nackdelar med att flyttstäda själv. Om du vill slippa dessa, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.