Att tänka på vid flytt till hus

Att flytta är onekligen ett stort och tidskrävande projekt, hur man än vrider och vänder på det. Flytten kan underlättas med hjälp av en flyttfirma men det tar inte ifrån den emotionella påverkan det ofta innebär att flytta från ett hus till ett annat. Kanske bor du redan i ditt drömhus men har ett jobb som lockar på andra sidan landet? Kanske vill du flytta närmare familjen? Då kan det vara lämpligt att flytta.

Förberedelser inför flytten

När du har ett fast flyttdatum framför dig är det att börja förbereda. Oavsett om flytten är flera månader fram i tiden eller en månad fram i tiden går det alltid att påbörja processen att förbereda inför flytten. För att göra det så enkelt som möjligt kan du förslagsvis lägga upp ett schema för tiden fram till flytten. Därefter kan du lägga in allt som behöver göras och när det behöver göras för att du ska hinna klart med allt i tid. Rensa är ett moment som är bra att börja med så tidigt som möjligt. Många tänker inte på att rensa i samband med en flytt, trots att det är ett perfekt tillfälle att bli av med saker du inte längre vill ha eller behöver. Gå igenom förråd, garderober och andra förvaringsutrymmen. Lägg sakerna i olika kategorier. En släng hög, en sälj hög och en skänk hög. Gör dig sedan av med sakerna när du får tillfälle. Efter du rensat ordentligt har du förhoppningsvis minskat ner ditt bohag vilket kommer underlätta flytten något enormt.

Administrativa förberedelser

En annan sak du bör göra innan du flyttar är att se över alla dina abonnemang. Skriv en lista på allt du betalar för som är kopplat till din bostad som elavtal, internet och försäkringar. Fundera om det är något du vill säga upp eller om du vill ta med dig avtalen till din nya bostad. Skicka in flyttändringar till de olika leverantörerna och säg upp/teckna nytt om du exempelvis vill byta internetleverantör. Kom ihåg att också skicka in en flyttanmälan till Skatteverket så din folkbokföringsadress blir rätt när du flyttar. Skicka även in en adressändring och begär eftersändning om du vill vara säker på att ingen eftersläpande post hamnar fel. Trots att det kostar en summa är det ofta värt då du kan vara säker på att du får all din post.

Planera flytten

Efter alla administrativa saker är fixade är det dags att planera själva flytten och börja packa. Införskaffa packningsmaterial och avgör hur du vill utföra flytten. Vill du anlita en flyttfirma eller be vänner om hjälp? Om du vill boka en flyttfirma är det lämpligt att göra det i god tid, eftersom många flyttfirmor bokas upp långt i framtiden. Om du vill flytta själv kan du behöva boka flyttbil och boka upp dina vänner under flyttdagen. Börja packa i god tid och börja med saker du inte kommer behöva tills efter flytten. Arbeta systematiskt och försök få något gjort varje dag om du har tajt med tid för att undvika tidspress.

ÖVERLÅT FLYTTEN TILL OSS

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.