Fixa hålen i bostadsrätten innan flytten

Få offert

Innan du överlåter bostadsrätten till nästa köpare är det viktigt att du ser till att den är i bra skick. En sak som kan vara bra att du åtgärdar för att säkerställa att de som ska bo i bostadsrätten efter dig ska vara nöjda och glada är att spackla igen hål som uppstått i väggarna.

Därför ska du åtgärda hålen

Att hål uppstår är något man får räkna med. Hål i väggarna är ett tecken på att andra människor har levt där. Men när tiden har kommit och det är dags för er att flytta är det bra om ni ser till att spackla igen de hål som uppstått för att göra bostaden redo för nästa person eller personer som ska bo där. Om du bor i en bostadsrätt är du inte skyldig att spackla hålen eftersom bostaden säljs i befintligt skick. Men det kan vara en trevlig gest. Dessutom krävs det inte speciellt mycket för att åtgärda hålen.

Det här behöver du

Om du har bestämt dig för att du ska åtgärda de hål som finns i bostaden behöver du införskaffa en del material och verktyg. Här är några exempel på vad du behöver ha när du spacklar igen hålen i dina väggar:

Spackel

Det finns olika typer av spackel. Om du ska spackla igen ett hål i exempelvis badrummet behöver du ett våtrumsspackel. Men om du ska spackla på en vanlig vägg finns det en rad olika spackelsorter att välja bland. Till exempel finspackel och handspackel. Om du ska laga ett hål på en tjockare vägg av exempelvis betong ska du använda grovspackel.

Verktyg

Sedan behöver du ha rätt verktyg. Du behöver: spackelspade, spatel eller en roller.

Så spacklar du

När du har införskaffat alla verktyg och material du behöver är det dags för dig att påbörja spacklingen. I följande avslutande text får du en kort genomgång på hur du gör steg för steg för att reparera ett hål i väggen med hjälp av spackel.

Gör rent

Det första steget är att få rent området där hålet sitter från puts, skruvar eller spikar. Ibland kan du behöva slipa för att spacklet ska fästa bättre.

Lägg på massan

Därefter kan du öppna spacklet och lägga på massa på spackelspaden. Ett tips är att börja med mindre massa för att sedan använda mer ifall du behöver det. Om du har för mycket massa på spaden finns risken att det blir kladdigt. Därför ska du börja med mindre och därefter använda mer om du behöver.

Dra massan över hålet

När du har fördelat massan över spaden är det dags att dra massan över hålet du vill fylla. Eftersom spackel sjunker ihop i takt med att det torkar behöver du oftast spackla ett flertal gånger över hålet för att det ska fyllas. Försök få ytan så jämn som möjligt och använd en spatel.

Torka

När du är nöjd avslutar du med att torka ytan med en fuktig svamp. Därefter låter du det torka.

Finslipa

När massan har torkat kan du slipa på ytan för att göra det jämnt. Därefter är det fritt att måla över hålet om du vill det.

ÖVERLÅT FLYTTEN TILL OSS

Kom ihåg att spackel bara är en liten del av det som fixas med när du ska byta bostad. Om du vill spara tid och energi, som kan läggas på andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.