7 tips när du ska packa upp efter flytt

Vi har tidigare delat med oss av våra bästa packtips i samband med en flytt. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du går tillväga för att packa upp efter en flytt och göra dig hemmastadd i din nya bostad.

Uppackningen – ett moment som många glömmer

De allra flesta som ska flytta till en ny bostad är, av naturliga skäl, fokuserade på att packa ner allt i sitt befintliga hem. Många glömmer således bort att planera för uppackningen, vilken är minst lika viktig som själva flyttpackningen.

Som ett resultat av detta är de flesta ostrukturerade när de packar upp och får således ta itu med en något kaosartad första period i sitt nya hem. För att slippa detta och istället kunna packa upp snabbt och smidigt, gäller det att även planera inför uppackningen.

Så packar du upp strukturerat efter flytten

Nedanför hittar du våra bästa tips för att packa upp strukturerat i ditt nya hem:

1. Ställ in flyttlådorna i rätt rum

Om du har läst vår tidigare artikel där vi delar med oss av våra bästa packtips, vet du med dig att samtliga flyttkartonger bör märkas upp med innehåll och rum. Har du gjort detta så rekommenderar vi dig att ställa in var flyttlåda på sin plats.

Med andra ord, de kartonger som innehåller saker till köket, ska ställas in i köket. Detsamma gäller kartonger som innehålls badrumsartiklar, saker till sovrum, vardagsrum och andra utrymmen. Ställ in dem på rätt plats direkt!

2. Packa upp de viktigaste sakerna först

När alla flyttkartonger finns i ditt nya hus eller i din nya lägenhet, är det äntligen dags att börja packa upp. Här är det lätt hänt att man börjar packa upp allt på en och samma gång. Vi rekommenderar dig däremot att börja med de allra viktigaste föremålen först, d.v.s. sådant du behöver använda relativt omgående.

Exempel på sådana saker kan vara tandborste och andra hygienartiklar, kläder och liknande.

3. Gör iordning köket

Efter att alla de nödvändigaste produkterna är uppackade, rekommenderar vi dig att börja packa upp köksartiklar och göra iordning köket. De flesta vill göra sig hemmastadda och kunna förbereda mat, äta frukost och liknande omedelbart. Då är det också fördelaktigt att börja med köket!

4. Packa upp och förbered sovrummen

Förutom att kunna laga mat och äta, är det viktigt att ha någonstans att sova. Därför är det en bra idé att så tidigt som möjligt börja packa upp och förbereda sovrummen. Då tänker vi huvudsakligen på säng, sängkläder och ombyten. Resten av inredningen kan du vänta med.

5. Gör iordning badrummet

Nästa steg är att göra iordning badrummet. Vi har tidigare nämnt hygienartiklarna. Förutom detta kan det vara bra att packa upp handdukar, toalettpapper och annat som kan behövas i toaletten.

6. Packa upp och förbered resterande rum

När du väl har packat upp och förberett de viktigaste rummen och föremålen, är det bara att beta av resterande rum allt eftersom. Med andra ord kan du packa upp och förbereda vardagsrum, matrum, källare, garage, förråd och andra utrymmen när du får tid till detta.

7. Låt det ta tid

Sist men inte minst vill vi påpeka vikten av att låta uppackningen ta tid. Att packa upp och förbereda sin nya bostad är ingenting som sker över en natt. Var förberedd på att det kan ta åtminstone några dagar, vilket såklart är helt okej!

Överlåt flytten till oss

Om du önskar hjälp med din flytt är du varmt välkommen att vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.