Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Så gör du för att packa tavlor vid flytt

Vi har tidigare berättat om hur du går tillväga för att packa allt ifrån speglar till TV-apparater. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av tips för hur du bäst packar tavlor i samband med en flytt!

Packa tavlor vid flytt – steg-för-steg

De allra flesta som ska flytta har tavlor i hemmet. Oavsett om det handlar om värdefulla tavlor, tavlor med högt sentimentalt värde eller billigare verk, vill man inte att de ska gå sönder. För att säkerställa att dina tavlor inte går sönder i samband med flytten, kan du med fördel följa nedanstående tips:

1. Plocka ner tavlorna

Först och främst gäller det såklart att plocka ner tavlorna från väggen. Har du ett stort antal tavlor rekommenderar vi dig att ta ner dem samtidigt och samla de på en och samma plats. På så sätt går det snabbare när du ska börja emballera dem.

2. Förstärk hörnen

Hörnen tenderar att vara extra ömtåliga på tavlor. Ett bra tips är därför att ge dessa extra skydd genom att linda wellpapp runt hörnen.

3. Linda in dem i bubbelplast

Nästa steg är att linda in tavlorna med bubbelplast. Det går också att använda sig av ett stort och tjockt badlakan, filt, täcke eller liknande, om än bubbelplast är att föredra. På så sätt kan du känna dig trygg med att tavlorna får bästa möjliga skydd!

Se till att inte snåla med bubbelplasten. Linda hellre ett par varv för mycket än ett par varv för lite.

4. Packa ner dem i kartonger

Har du många tavlor så rekommenderar vi dig att packa ner dem i en kartong. Ställ dem på högkant och se till att fylla hela lådan. Annars riskerar de att skumpa runt vid hantering eller transport. Räcker tavlorna inte till går det att fylla ut kartongen med bubbelplast, tidningspapper eller något annat skyddande material!

5. Märk kartongerna

Efter att du packat ner tavlorna i flyttkartongen bör du märka kartongen med ”hantera varsamt”, ”ömtåligt gods” eller liknande. Genom att göra detta vet alla som ska lyfta och flytta kartongerna att de bör hanteras extra varsamhet, vilket minskar risken för tråkiga olyckor till följd av slarvig hantering.

6. Lasta dem korrekt

Att packa ner tavlorna korrekt är inte det enda du behöver tänka på. Att lasta dem på ett tryggt och säkert sätt är minst lika viktigt för att de inte ska skadas under transporten. Tips på hur du lyckas med detta hittar du i våra tidigare artiklar:

7. Kör försiktigt

Sist men inte minst gäller det att köra försiktigt!

Undvik hastiga inbromsningar och snäva kurvor.

Överlåt flytten till oss

Om du önskar professionell hjälp med din flytt, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna och har såväl möbelmonterare och packmästare som expressarbetare, chaufförer och lastbilar till vårt förfogande. Allt för att kunna erbjuda dig professionell flytthjälp i den utsträckning du önskar!

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.