Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Packa tallrikar vid flytt – så gör du

Det är mycket att göra och packa ner i samband med en flytt. En av de många sakerna som ska packas ner är tallrikarna. I och med att de är förhållandevis känsliga gäller det att man gör detta på rätt sätt. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som ska packa ner tallrikar i samband med en flytt!

Så packar du ner tallrikarna på bästa sätt

Genom att följa nedanstående steg kan du försäkra dig om att tallrikarna packas ner på ett tryggt och säkert sätt:

1. Plocka fram flyttkartonger

Det allra första du bör göra är att plocka fram flyttkartonger. Det mest trygga och praktiska alternativet för dina tallrikar!

2. Lägg silkespapper i botten

När du väl har plockat fram flyttkartongerna rekommenderar vi dig att lägga hopknycklat silkespapper i botten, för att på så sätt ge tallrikarna extra skydd.

3. Slå in tallrikarna i silkespapper

Nästa steg är att slå in själva tallrikarna med silkespapper. Använd minst två lager för att vara på den säkra sidan.

4. Packa ner tallrikarna

Nu är det bara att ställa ner tallrikarna i kartonger. Vi rekommenderar dig att stapla dem vertikalt på varandra.

5. Tänk på att inte packa för tungt

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att inte packa för tungt i kartongerna. I och med att tallrikar väger en hel del är det nämligen lätt hänt att man gör detta. Ett bra tips för att undvika detta är att bara fylla halva kartongen.

6. Märk upp kartongerna

För att slippa otrevliga överraskningar kan det vara en bra idé att märka upp kartongerna med en varningstext som ”Hanteras varsamt”, ”Innehåller porslin” eller liknande.

7. Bär försiktigt

Sist men inte minst gäller det att vara försiktigt när man ska flytta och transportera kartongerna. Undvik att slå emot väggar och dörrar, ställ ner kartongerna försiktigt och se till att de står säkert under transporten.

Överlåt flytten till oss

Kom ihåg att tallrikarna bara är en liten del av det som ska packas och förflyttas när du ska byta bostad. Om du vill spara tid och energi, som kan läggas på andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.