Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Packa spegel – så gör du

Vi har tidigare delat med oss av våra bästa tips för att packa ner ömtåliga saker, då med fokus på föremål som får plats i flyttkartonger. I och med att speglar inte faller under denna kategori, måste de hanteras annorlunda. Låt oss därför berätta mer om hur du lyckas med detta på bästa sätt!

Vikten av att packa speglar rätt

Det finns många anledningar till varför du bör lägga lite extra tid och energi på att emballera och packa speglar på rätt sätt. Först och främst på grund av att de oftast är väldigt stora och ömtåliga, vilket i sin tur medför att de lätt kan gå sönder.

Förstörda speglar är det sista du vill uppleva i samband med en flytt. Förutom ekonomiska förluster så kan det resultera i oersättliga personliga förluster, exempelvis om det är en spegel som gått i arv.

Därutöver så kan krossat spegelglas resultera i allvarliga fysiska skador för dig eller för de som sköter flytten. För att undvika allt detta gäller det således att tänka på emballeringen!

Så bör du packa dina speglar

Hur gör man då för att emballera och packa sina speglar på ett sådant sätt att de inte går sönder?

1. Linda in med bubbelplast och wellpapp

Det allra första du bör göra är att linda in speglarna med både bubbelplast och wellpapp. Minst två lager/varv av varje material. Börja med sistnämnda och avsluta sedan med några varv av bubbelplast.

2. Paketera speglarna var för sig

Om du har flera speglar bör du packa ner dessa var för sig. Försök alltså inte att linda in två eller fler speglar i samma paket, då det ökar risken för att de går sönder.

3. Markera dem noggrant och synligt

Förutom att linda in speglarna med bubbelplast och wellpapp samt paketera dem var för sig, bör du även vara noggrann med att markera dem uppmaningar som ”hanteras varsamt” eller liknande. Tänk på att markeringarna också bör synas väl.

Ta hjälp av Flyttfabriken

Om du önskar professionell hjälp med din flytt, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna och har såväl möbelmonterare och packmästare som expressarbetare, chaufförer och lastbilar till vårt förfogande. Allt för att kunna erbjuda dig professionell flytthjälp i den utsträckning du önskar!

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.