Våra bästa tips för att packa mattor vid flytt

I de flesta hem finns det ett stort antal mattor. Men hur går man egentligen tillväga för att packa ner och ta med dessa när man ska flytta till en ny bostad? Det tänkte vi reda ut här.

Så går du tillväga för att packa dina mattor

Som vi varit inne på inledningsvis finns det oftast ett stort antal mattor i hemmen. Mattor som givetvis ska tas med när man flyttar till en ny bostad. Men hur går man egentligen tillväga för att packa ner dessa på bästa sätt?

Nedanför delar vi med oss av våra bästa tips och råd:

1. Rulla ihop mindre mattor i varandra

För att mattorna ska ta minsta möjliga plats rekommenderar vi dig att rulla ihop dem. Mindre mattor kan dessutom rullas ihop i varandra för att ta ännu mindre plats.

2. Rulla ihop stora mattor var för sig

Stora och otympliga mattor bör däremot rullas ihop var för sig.

3. Se till att mattorna inte kan rulla ut

När du väl har rullat ihop mattorna bör du säkerställa att de inte kan rullas ut vid hantering eller transport. Något som enklast görs genom att fästa ett par varv med tejp runt mattornas ändar och mitt. Det går också bra att använda sig av spännband.

4. Täck över mattorna med en skyddsplast

Är du väldigt rädd om dina mattor kan du slå in dem i en skyddsplast. Tänk på att försegla ändarna så att det inte kommer in någon smuts.

5. Planera för transporten

Sist men inte minst bör du planera för transporten. Har du exempelvis en skåp- eller flyttbil kan de med fördel ställas i ett hörn för att ta upp minsta möjliga plats. Använder du dig av ett släp bör de läggas ner. Tänk däremot på att inte lägga allt för tunga föremål ovanpå mattorna. Framförallt om du är rädd om dem.

Överlåt flytten till oss

Kom ihåg att mattorna bara är en liten del av det som ska packas och förflyttas när du ska byta bostad. Om du vill spara tid och energi, som kan läggas på andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.