Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

5 tips när du ska packa köksredskap vid en flytt

Få offert

I samband med en flytt är det många saker som ska packas ner, däribland köksredskap. Men hur går man egentligen tillväga för att packa dessa saker på bästa sätt? Det tänkte vi reda ut här.

Så packar du ner dina kökssaker på bästa sätt

Att flytta till en ny bostad känns för de allra flesta överväldigande. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på allt som ska förberedas och packas. En av de många sakerna som måste packas inför flytten är köksredskapen. Nedanför berättar vi mer om hur du lyckas med detta moment:

1. Lägg ner bestickslådan i botten av en flyttkartong

Om dina gafflar, knivar, skedar och andra bestick ligger i en bestickslåda (som du ska ta med till den nya bostaden) kan du med fördel lägga ner denna längst ner i en flyttkartong.

Ett annat alternativ är att lägga besticken i en mindre låda i lämplig storlek, alternativt att linda in dem i några lager bubbelplast.

2. Placera icke ömtåliga redskap i en egen låda

Detsamma gäller för andra redskap som inte är ömtåliga. Det kan handla om slevar, tänger, vispar och liknande.

3. Emballera knivar och andra ömtåliga redskap

Redskap som är mer ömtåliga, exempelvis knivar, emballeras var för sig och läggs sedan ner i en låda av lämplig storlek. Lägg sedan ner denna i flyttkartongen.

4. Placera köksmaskiner i sina ursprungliga lådor

Kaffebryggare, brödrostar, mixers, köksassistenter och andra liknande maskiner är bäst förpackade i sina ursprungliga lådor. Har du inte kvar dessa går det bra att placera dem i en annan låda i lämplig storlek. Välj sedan om du placerar alla dessa i en flyttkartong eller om du tar dem var för sig.

5. Märk upp kartongerna

Kartonger och lådor som innehåller känsliga redskap märks med fördel upp med texter som ”Hanteras varsamt”.

Överlåt flytten till oss

Kom ihåg att köksredskapen bara är en liten del av det som ska packas när du ska byta bostad. Om du vill spara tid och energi, som kan läggas på andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflyttar.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.