Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

7 tips när du ska packa kläder vid flytt

I samband med att man ska flytta är det en hel del saker som man måste packa ner, varav kläder är en av dem. Men hur gör man egentligen för att packa kläderna på bästa sätt? Det tänkte vi reda ut för i denna artikel.

Flyttpacka kläder i sju enkla steg

Det finns en mängd smarta knep som du kan använda dig av för att underlätta nedpackningen av kläder. Nedanför hittar du våra alla bästa tips och råd för att lyckas med just detta:

1. Rensa bort sådant som inte används

De allra flesta har troligtvis klädesplagg som inte längre används liggandes i garderoben. Plagg som man inte nämnts slänga eller skänka bort eftersom ”de kanske kommer till användning någon gång”.

Flytten är ett alldeles utmärkt tillfälle att ta tag i sådana plagg en gång för alla. Gå igenom dina kläder och gör dig av med det som inte används. Det kommer dessutom att spara mycket plats och tid när det väl är dags att börja packa!

2. Börja med packningen i god tid innan

Om du har läst vår tidigare artikel där vi delar med oss av packtips i samband med flytt, är du medveten om att vi rekommenderar dig att påbörja packningen i god tid innan själva flytten. Något som givetvis inkluderar dina kläder.

3. Packa ner det som inte används först

Att flyttpacka tar oftast 2–3 veckor. Du kan således inte packa ner alla dina kläder på en och samma gång, eftersom du måste kunna ha på dig någonting under dessa veckor. Börja därför med att packa ner det som inte används särskilt frekvent.

4. Fyll byråer och liknande med kläder

Om du har stora möbler som byråer eller liknande står dessa oftast tomma i samband med flytten. Något som innebär att det finns väldigt mycket ”dött utrymme”. För att slippa detta och samtidigt slippa använda lika många kartonger och påsar, kan du med fördel placera dina kläder i dessa utrymmen.

5. Vik och packa ner i kartonger eller påsar

Alla kläder kommer naturligtvis inte få plats i de döda utrymmena. Dessa viks fördelaktigen ihop och packas sedan ner i flyttkartonger eller soppåsar. Genom att vika ihop dem får du dels plats med fler plagg, samtidigt som du slipper skrynkliga kläder när du ska packa upp.

6. Använd vakuumpåsar

Om du vill vara säker på att få ner så mycket i dina flyttkartonger, kan du med fördel använda s.k. vakuumpåsar. Genom att göra detta tar kläderna minimalt med plats. Å andra sidan blir de väldigt skrynkliga och kan behöva strykas efter uppackning. Det är åtminstone ett alternativ för dig som känner för det!

7. Ta med dig känsliga plagg

Har du några finare och känsligare plagg som du inte vill vika ihop, exempelvis kavajer eller liknande, kan dessa hänga kvar på sin galge och tas på sidan om. Många väljer att hänga upp eller lägga dessa i sin bil, för att sedan hänga in dem i garderoben när det värsta flyttkaoset lagt sig.

Ta hjälp av Flyttfabriken

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att packa ned dina kläder i samband med en flytt. Önskar du hjälp med att flytta allt till ditt nya hem, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Flyttfabriken!

Genom åren har vi hjälpt tusentals kunder som ger oss snittbetyget 4.8 av 5 på omdömessajten Reco.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.