Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Packa flyttbil – så gör du

Planerar du att hyra en lastbil i samband med din flytt? Då kommer du troligtvis att finna denna artikel hjälpsam. Här tänkte vi nämligen dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du går tillväga för att packa en flyttbil!

Så packar du en flyttbil

Hur du lastar en flyttbil är minst lika viktigt som andra aspekter av din flytt. Genom att stuva in ditt bohag på rätt sätt kan du vara säker på att få med dig så mycket som möjligt och även säkerställa att allt kommer fram helt och rent. Med andra ord sparar det både tid, frustration och pengar!

Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att packa en flyttbil:

1. Se till att allt är korrekt emballerat

Det allra första du bör göra är att kontrollera så att allt är korrekt emballerat och nedpackat i flyttkartonger av samma storlek. Det är en förutsättning för att lyckas stuva in allt i lastbilen samt säkerställa att ingenting går sönder.

Om du inte har packat ned dina ägodelar rekommenderar vi dig att läsa våra tidigare artiklar:

2. Börja med flyttkartongerna

När allt väl är nedpackat är det dags att börja lasta in det i lastbilen. Här rekommenderar vi dig att börja med flyttkartongerna. Dessa bör ställas längst in i lastutrymmet. Du bör däremot inte ställa in dem hur som helst, utan istället stapla dem på varandra baserat på storlek och vikt.

De tyngsta flyttlådorna bör ställas i botten, varpå de lättare ställs ovanpå. Som tidigare nämnts rekommenderar vi dig att använda kartonger i samma storlek när du flyttpackar. Annars måste du även ta kartongernas storlek i åtanke när du lastar in dem i lastbilen.

3. Placera platta föremål längst sidorna

Efter att du fått kartongerna på plats är det dags att ställa in platta och tunna föremål längst sidorna. Det kan exempelvis handla om madrasser från sängarna, speglar, tavlor och andra liknande föremål.

4. Bär in stora och tunga möbler

Nästa steg är att bära in stora och tunga möbler. Dessa bör inte staplas på varandra, men försök att placera dem på ett sådant sätt att du nyttjar utrymmet på bästa sätt.

5. Täck över sådant som du är rädd om

Har du några möbler som du är väldigt rädd om, kanske för att de är dyra eller har ett högt affektionsvärde, kan du täcka över dessa med en matta, ett lakan eller liknande. På så sätt får möblerna ett extra skydd mot eventuella repor och stötar som uppstår under transporten.

6. Bär in lättare möbler och föremål

När de tunga möblerna och föremålen är på plats, är det dags att bära in de saker som är lite lättare. Dessa kan fördelaktigen placeras ovanpå de tyngre möblerna för att på så sätt nyttja höjden i flyttbilen.

7. Lägg lösa föremål i tomma utrymmen

Om du har lösa föremål kan dessa placeras i eventuella tomma utrymmen som uppstått.

8. Ta cyklar, gräsklippare och liknande separat

Har du cyklar, gräsklippare eller andra liknande redskap som ska med i flytten? Då rekommenderar vi dig att placera de närmast öppningen, förutsatt att de får plats. Cyklar och liknande är nämligen väldigt otympliga samtidigt som de riskerar att repa dina möbler.

Om de inte får plats eller att du känner att du inte vill riskera att skada möbler och andra ägodelar, rekommenderar vi dig att ta dessa i ett separat lass.

9. Se till att allt är stabilt

Som en av de sista momenten bör du kontrollera så att allt står stabilt. Om möjligt bör du även använda rep eller liknande för att surra fast sakerna ordentligt.

10. Kör försiktigt

Sist men inte minst gäller det såklart att köra försiktigt. Trots att du har emballerat och stuvat in allt på ett korrekt sätt, kan det såklart ske olyckor om du exempelvis gör häftiga inbromsningar eller snäva kurvor.

Där har du det – en komplett guide för hur du packar en flyttbil på bästa sätt!

Överlåt flytten till oss

Även om det är fullt möjligt att ta hand om flytten och packningen av flyttbilen på egen hand, är det oftast betydligt mer tids- och energikrävande än folk tror. För att frigöra såväl tid som energi och kunna fokusera på det som är viktigt – att flytta in i din nya bostad – kan du med fördel överlåta flytten till oss!

Vi på Flyttfabriken hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.