Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Packa elektronik vid flytt – så gör du

Få offert

Elektronikprylar är både ömtåliga och dyra. En dålig kombination när man ska flytta. För att undvika att någonting ska gå sönder gäller det att man packar ner elektroniken på rätt sätt. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med detta!

5 tips till dig som ska packa elektronik

Som nämnts inledningsvis kan elektroniska prylar vara både ömtåliga och dyra. I samband med en flytt gäller det därför att packa ner dessa grejer på rätt sätt, i rejäla flyttkartonger och gärna med bra emballage, så att de inte går sönder. Nedanför har vi samlat en handfull tips som hjälper dig med detta:

1. Rulla ihop och märk upp kablar

En av de första sakerna vi rekommenderar dig att göra är att rulla ihop alla kablar och märka upp alla kablar. Använd tejp eller buntband för att hålla kablarna på plats och slippa en massa trassel. Maskeringstejp underlättar vid uppmärkningen.

2. Slå in mindre elektronik i silkespapper eller bubbelplast

Mindre elektroniska prylar, exempelvis TV-kontroller, webbkameror och datormöss, kan med fördel lindas in med silkespapper eller bubbelplast. På så sätt är risken för skador minimal under flytten.

3. Lägg ner kablar och mindre föremål i en flyttkartong

När du väl har rullat ihop och märkt upp allt löst kablage samt slått in mindre prylar, är det dags att lägga ner dessa i en flyttkartong. Vill du ge prylarna extra skydd kan du med fördel lägga ner hopknycklat silkespapper i kartongens botten.

4. Märk upp kartongerna

Nästa steg är att märka upp kartongerna, så att du eller de som ska sköta flytten vet vad de innehåller. Det gör det dels lättare att hantera kartongerna på adekvat sätt samtidigt som det underlättar vid uppackningen.

5. Emballera större elektronik

Sist men inte minst är det dags att emballera större elektronik. Beroende på vad det handlar om för saker kan de behöva packas på olika sätt. Bubbelplast brukar däremot vara ett utmärkt alternativ när det kommer till att emballera större elektronik som TV-apparater och liknande.

Vill du få ännu fler packtips inför din kommande flytt?

Då rekommenderar vi dig att spana in följande artiklar från vår kunskapsbank:

Överlåt flytten till oss

Elektronik är bara en liten del av det som ska packas och flyttas när du ska byta bostad. Om du vill spara tid och energi, som kan läggas på andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om flyttar mellan olika städer.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.