Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Tips när du ska packa böcker vid flytt

I samband med att man ska flytta är det en mängd saker som ska packas ned. Som om detta inre vore nog ska olika föremål hanteras på olika sätt. Exakt hur de ska packas beror bland annat på hur stora de är, hur mycket de väger och hur ömtåliga de är. I denna artikel tänkte vi fokusera på böcker och hur du går tillväga för att packa ned dessa på bästa sätt.

Packa böcker inför flytt – så gör du

Nedanför berättar vi mer om hur du gör för att packa ner dina böcker på bästa tänkbara sätt:

1. Slå in böckerna i wellpapp eller silkespapper

Detta steg är valfritt. Det är inte ett måste. Har du däremot gamla eller värdefulla böcker som du är rädd om kan det vara en bra idé att slå in dem i exempelvis wellpapp. På så sätt får de ett extra skydd.

2. Placera böckerna i en kartong

Om du skippade ovanstående steg bör du först och främst tänka på att packa ner böckerna i en flyttkartong. Undvik påsar och liknande då dessa lätt går sönder.

3. Packa inte för tungt

Böcker väger faktiskt mer än vad man kan tro. Framförallt om man placerar väldigt många i en kartong. När du packar ner dina böcker bör du därför vara noga med att inte fylla kartongen till bredden. Fyll som mest halva flyttkartongen med böcker. Risken är annars stor att det blir för tungt och att kartongens botten ger vika.

4. Fyll ut med lätta föremål

I och med att du endast bör fylla halva kartongen blir det en hel del ”död yta”. För att nyttja kartongen på bästa sätt kan du därför fylla ut den resterande ytan med lätta föremål som kuddar, täcken, filtar, kläder, textilier och liknande.

5. Packa i andra möbler

I vissa fall kan det vara så att du har möjlighet att packa ner böckerna i andra möbler. Det kan handla om lådor i en byrå eller liknande. Även här är det däremot viktigt att tänka sig för och inte packa för tungt.

6. Undvik fukt och väta

I och med att böckerna är tillverkade av papper är de väldigt känsliga mot fukt och väta. För att de inte ska bli skadade bör de därför skyddas mot just detta.

7. Tänk på vart du ställer dem

Sist men inte minst bör du tänka på vart du ställer kartongerna som är fyllda med böcker i själva flyttbilen eller på släpet. I och med att de är tunga bör de placeras så långt ner som möjligt. Därför kan det även vara bra att placera kartongerna (i bostaden) så att de bärs till bilen eller släpet vid rätt tillfälle.

Där har du det – sju tips när du ska packa böcker vid flytt. Önskar du ännu fler tips och råd, kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar ”9 tips när du ska flyttpacka” och ”Packa ömtåliga saker – så gör du”.

Överlåt flytten till oss

Kom ihåg att böckerna bara är en liten del av det som ska packas och förflyttas när du ska byta bostad. Om du vill spara tid och energi, som kan läggas på andra viktigare saker, kan du med fördel överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken.

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.