Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

7 tips för att organisera din flytt

Att flytta känns för många överväldigande. Något som är helt förståeligt med tanke på att det är otaliga saker som ska planeras, packas och göras. Här tänkte vi därför dela med oss av sju tips som hjälper dig att organisera din flytt.

Så organiserar du din flytt på bästa sätt

Som vi varit inne på inledningsvis är det många som känner sig överväldigande av flyttprocessen. Vilket såklart är helt förståeligt med tanke på hur mycket saker det är att tänka på, samtidigt som man ska försöka upprätta en fungerande vardag med allt vad det innebär.

Nedanför har vi därför samlat sju tips och råd som hjälper dig att organisera din flytt på bästa sätt:

1. Gör en lista med förberedelser och deadlines

Det allra första vi rekommenderar dig att göra är att sätta ihop en lista med de förberedelser som ska göras samt en deadline för respektive uppgift.

Här följer några exempel på förberedelser:

Vill du få ännu fler tips och råd relaterat till detta? Spana då in vår tidigare artikel där vi går igenom sju saker som är viktiga att förbereda inför en flytt.

2. Passa på att rensa i förråd och garderober

När du ska flytta till en ny bostad är det ett ypperligt tillfälle att rensa ut sådant som inte används. Gör en ordentlig genomgång av förråd och garderober, men fundera även på om det är några möbler som inte passar i den nya bostaden.

Missa inte vår tidigare artikel där vi delar med oss av fem tips när ska flyttrensa.

3. Påbörja packningen i rätt tid

Att påbörja packningen vid rätt tillfälle är essentiellt för att bibehålla den organiserade känslan. Tips på hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel ”Hur lång tid tar det att packa inför en flytt?”.

4. Märk upp alla lådor och sätt de på rätt ställe

I samband med att du påbörjar packningen rekommenderar vi dig att märka upp alla flyttkartonger. Skriv ut vilket rum lådan har packats i och eventuellt vad den innehåller. Försök även att behålla alla kartonger i respektive rum. Börja inte flytta runt dem. Det kommer att leda till oreda.

5. Packa smart i flyttbilen eller på släpet

Om du har märkt upp flyttkartongerna och låtit de stå kvar i respektive rum, är det också lättare att ta dem i tur och ordning på flyttdagen. Här är det även viktigt att du packar smart i flyttbilen eller på släpet. Dels för att få plats med så mycket som möjligt men också för att undvika att saker och ting går sönder.

Tips på hur du lyckas med det sistnämnda hittar du i våra tidigare artiklar:

6. Tänk på var du ställer kartongerna i den nya bostaden

Ytterligare en fördel med att märka upp flyttkartongerna är att det blir enklare att placera ut dem organiserat i den nya bostaden.

7. Packa upp i rätt ordning

Sist men inte minst gäller det att packa upp sakerna i rätt ordning!

Här har vi tidigare sammanställt en artikel innehållandes sju tips när du ska packa upp efter en flytt.

Överlåt flytten till oss

Vi på Flyttfabriken erbjuder professionell och effektiv flytthjälp till konkurrenskraftiga priser!

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om flytt till annan ort samt flyttstädningar.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.