Lasta släpvagn vid flytt – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du går tillväga för att packa en flyttbil. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om hur du gör för att bäst lasta en släpvagn i samband med flytt!

Så lastar du en släpvagn

Precis som vi påpekat i vår tidigare artikel så är lastningen av bohaget minst lika viktig som andra aspekter av din flytt. Om du inte är noggrann med detta moment så löper du stor risk att sätta sönder någonting. I värsta fall kan det sluta med att någonting flyger av släpet.

Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att bäst lasta en släpvagn i samband med din flytt:

1. Kontrollera att allt är emballerat

Först och främst är det viktigt att säkerställa att alla ägodelar är korrekt emballerade och nedpackade. Är de felpaketerade är risken stor att någonting går sönder vid hantering eller transportering!

Om du inte har packat ned dina ägodelar rekommenderar vi dig att läsa våra tidigare artiklar:

2. Undersök vilka maxvikter som finns

Ett släp får inte lastas hur tungt som helst. Bilar får inte heller dra hur tunga släp som helst. Innan du börjar lasta ditt pick och pack bör du därför kontrollera vilka maxvikter som gäller för såväl släpet som bilen.

3. Se till att viktfördelningen är jämn

När man ska lasta ett släp är det lätt hänt att man placerar alla tunga föremål på ett ställe och alla lättare föremål på ett annat. Något som är helt felaktigt. Framförallt när man ska lasta ett släp. Här är det viktigt att viktfördelningen blir så jämn som möjligt!

4. Tänk på att inte lasta för högt

Ett annat vanligt misstag som många gör när de ska lasta ett släp, är att de packar alldeles för högt. Något som är livsfarligt och riskerar att leda till att något ramlar ut under färden. Var därför noggrann med att inte lasta dina föremål för högt över släpets kant.

5. Se till att allt är fastspänt

Förutom att tänka på viktfördelningen och inte lasta alldeles för högt, är det även viktigt att spänna fast allt ordentligt. Använd spännband eller ett lastnät för att spänna fast flyttlasset!

Överlåt flytten till oss

Även om det är fullt möjligt att ta hand om lastningen av släpet och flytten på egen hand, är det oftast betydligt mer tids- och energikrävande än folk tror. För att frigöra såväl tid som energi och kunna fokusera på det som är viktigt – att flytta in i din nya bostad – kan du med fördel överlåta flytten till oss!

Vi på Flyttfabriken hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.